Cum alegem crema de protecție solară

913

Articole de la același autor

Este important să acordați o mare atenție produselor cosmetice pentru fotoprotecție, pentru că nu orice produs este potrivit pentru tipul dumneavoastră de piele. Dr. Gheorghe Nicola, medic primar dermato-venerice de la Clinica de Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ne recomandă câteva criterii după care să ne ghidăm atunci când alegem crema de plajă.

Persoanele cu fototipul I și II nu vor reuși niciodată să aibă un bronz frumos, uniform și închis. "Pentru că pielea lor este sensibilă, trebuie să fie atente atunci când se expun la soare, pentru că sunt predispuse la arsuri solare și, oricât de mult ar face plajă, nu se bronzează", ne-a explicat dr. Gheorghe Nicola. Specialistul le recomandă o cremă cu factor de protecție ridicat (SPF 50).
Persoanele cu fototipul II nu au pielea foarte albă, se pot pigmenta foarte ușor și se bronzează foarte puțin. Medicul le recomandă o cremă cu factor de protecție 50.
Persoanele cu fototipul III au pielea bogată în melanină, este mai închisă la culoare și se bronzează ușor, fără riscuri de arsuri. Factorul de protecție în cazul lor scade, persoanele cu acest tip de piele putând opta pentru o cremă cu factor de protecție 25.
Cei cu fototipul IV, V și VI nu au probleme cu arsurile solare. Se pot bronza fără probleme și nu necesită factor de protecție.

Criterii după care alegem crema de plajă
Medicul dermatolog ne recomandă șase criterii după care să ne ghidăm atunci când alegem crema de plajă:
1. Eficacitatea absorbției - se referă la puterea de absorbție a cremei în epidermă.
2. Spectrul de acoperire maxim UVB și UVA - crema trebuie să ofere o protecție atât pentru ultravioletele UVA (penetrează în profunzime pielea atacând colagenul care dă pielii elasticitate), cât și pentru ultravioletele UVB (atacă pielea la suprafață provocând arsuri).
3. Fotosensibilitatea - crema nu trebuie să se degradeze în contact cu radiațiile ultraviolete.
4. Calități cosmetice - favori-zează aplicarea frecventă.
5. Remanență - crema aleasă de dumneavoastră trebuie să re-ziste la apă (înot, baie, duș) și la transpirație.
6. Securitate - crema de plajă nu trebuie să fie toxică, iritantă sau fotosensibilizantă.

Cumpărați cremele din farmacii
Specialistul recomandă celor care stau în aer liber să folosească o cremă cu SPF mare, de 50. De asemenea, medicul atrage atenția celor care merg la plajă să nu aleagă crema de plajă în funcție de preț, dar sugerează că o cremă cu un preț ridicat este mai bună și protejează epiderma mult mai bine decât o cremă ieftină.
Un alt sfat de care trebuie să țineți cont este locul de unde vă cumpărați crema: "Sfătuiesc toți turiștii care vin la mare să cumpere cremele de plajă din farmacii", relatează specialistul.
Dr. Gheorghe Nicola vă recomandă să evitați expunerea la soare în intervalul orar 11,00 - 17,00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6617 secunde