Cum ne protejăm organismul de boli în sezonul rece

159
Cum ne protejăm organismul de boli în sezonul rece - dieta-1443098460.jpg

Articole de la același autor

Studiile recente au demonstrat că acizii grași polinesaturați omega-3 ajută la reducerea inflamației acute care însoțește răspunsul imun. Acizii grași omega-3 scad incidența bolilor cardiovasculare, în special riscul de infarct și accident vascular cerebral, ameliorează simptomatologia din bolile autoimune (poliartrita reumatoidă, boala Chron), diminuează procesele inflamatorii și stimulează segmentele imunitare necesare apărării organismului. Vitaminele cu cel mai mare impact asupra eficienței sistemului imunitar sunt vitaminele A, C și E, numite antioxidante. Acestea împiedică reacțiile oxidative din organism prin care fragmentele de molecule numite radicali liberi își exercită acțiunea nocivp asupra tuturor celulelor, scrie csid.ro.

Vitaminele antioxidante, pe lângă faptul că întăresc imunitatea și cresc rezistența la îmbolnăvire, scad riscul de boli cardiovasculare, boli neoplazice și încetinesc procesul de îmbătrânire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : De ce am gura uscată?
Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : "Păduchii împrăștie boli?"
Pagina a fost generata in 0.5901 secunde