Cum poate să scadă timpul de așteptare la urgența Spitalului Județean

2519
Cum poate să scadă timpul de așteptare la urgența Spitalului Județean - cumvreaspitaluljudetean-1403027602.jpg

Articole de la același autor

În condițiile în care numărul celor care ajung la serviciul de urgențe se dublează în fiecare vară, conducerea Spitalului Județean Constanța intenționează să suplimenteze gărzile cu încă cinci medici specialiști și patru asistente. Și pentru că rezidenții de la Constanța nu se prea înghesuie să intre pe posturi, conducerea a decis să aducă medici din ale orașe din țară, pentru care să asigure cazarea și masa. 


"Cu ajutorul profesorului Bordeianu, am închiriat șase camere în campusul universitar pentru cinci medici care vor lucra în Unitatea de Primiri Urgențe în această vară. Discuția a pornit la ultima întâlnire cu secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, față de care m-am angajat să rezolv problema cazării în oraș. Este un pas important pentru spital, având în vedere că, în perioada estivală, numărul pacienților care ajung la Județean este imens. Astfel, cei cinci medici și cele patru asistente vor lucra împreună pe o gardă, în așa fel încât timpul de așteptare al bolnavilor să scadă semnificativ", a declarat managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână. 


Managerul susține că a făcut un memoriu către Ministerul Sănătății, prin care a cerut fonduri suplimentare pentru UPU. 


Unitatea de primiri urgențe are un deficit de 20 de cadre medicale din cauza faptului că multe asistente au ieșit la pensie. În aceeași situație sunt și secțiile de neonatologie, chirurgie și neurologie. 


Deși este pentru prima dată când medici din alte spitale vor lucra peste vară la Constanța, conducerea unității sanitare susține că, dacă medicii vor accepta, contractele vor fi permanente. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5063 secunde