Dănuț Căpățână: "Îngrijirile la domiciliu, prea scumpe pentru un sistem slab finanțat"

143
1
Dănuț Căpățână:

Articole de la același autor

Deși îngrijirile la domiciliu pentru pacienții care suferă de boli incurabile sunt singura cale de a degreva situația spitalelor constănțene, managerul celei mai mari unități sanitare constănțene, Spitalul Județean Constanța, afirmă că lucrurile stau cu totul altfel. Acesta susține că, din cauza problemelor financiare ale acestor pacienți, familiile acestora preferă să îi lase internați, în lipsa unor alternative medicale de îngrijire.

"Situația este cunoscută atât la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate, dar și la minister, pentru că, deși Casa plătește pentru o lună de spitalizare noi rămânem cu toate celelalte costuri. Pe de altă parte, furnizorii de servicii medicale de acest gen nu se înghesuie să acorde îngrijiri la domiciliu pentru că sunt foarte costisitoare, iar Casa nu le asigură decontarea.

De altfel, îngrijirile la domiciliu sunt prea scumpe pentru un sistem care este foarte slab finanțat, iar acest lucru se răsfrânge și asupra situației financiare a spitalului. Și nu numai. Acești pacienți ocupă în spital locuri de care ar putea beneficia pacienți care au șanse reale de recuperare", a explicat managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4758 secunde