Noi tehnici chirurgicale, utilizate în tratamentul pacienților constănțeni

455
Noi tehnici chirurgicale, utilizate în tratamentul pacienților constănțeni - noitehnicichirurgicale-1401894361.jpg
Spitalul Județean Constanța va fi, vara aceasta, gazda unor eveni-mente medicale dedicate experimentării unor noi tehnici ecografice și chirurgicale, utilizate în diagnosticarea și tratamentul herniilor ombilicale sau al tumorilor gastrice. În acest sens, specialiști din țară și din străinătate vor fi invitați să le prezinte medicilor constănțeni, cele mai noi tehnici medicale.

Seria evenimentelor se va deschide cu simpozionul dedicat chirurgiei, eveniment ce va avea loc astăzi, în cadrul spitalului.

"În intervalul 5-6 iunie, la Constanța va fi organizat un important eveniment de chirurgie, ocazie cu care, specialiștii din cadrul Spitalului Județean vor învăța de la colegii din țară cele mai noi tehnici chirurgicale privind plasele pentru herniile ombilicale, niște dispozitive foarte moderne ce reduc considerabil complicațiile post-operatorii. Ulterior, pe 26 și 27 iunie, va avea loc Școala de vară, organizată de profesorul Tofoleanu, care va reuni specialiști în ecografie și medici de diferite specializări din țară, dar și din Turcia și comunitatea europeană.

Spitalul este strâns legat de Universitatea «Ovidius», astfel că, toate evenimentele desfășurate la spital vor avea și participare universitară", a explicat managerul spitalului, Dănuț Căpățână. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.299 secunde