Ziua părinților de îngeri, eveniment dedicat copiilor plecați dintre noi

619
Ziua părinților de îngeri, eveniment dedicat copiilor plecați dintre noi - ziua-1401894252.jpg

Articole de la același autor

Și în acest an, copilașii plecați prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizația E.M.M.A., prin Ziua Părinților de Îngeri, singurul eveniment din România de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecați dintre noi.

Aflat la a șaptea ediție, evenimentul se va desfășura simultan în cel puțin 10 orașe din țară și 3 din străinătate (Anglia, Franța și Germania), duminică, 8 iunie, începând cu 17.30.

La Constanța, evenimentul va fi susținut în parcul Tăbăcărie, la City Park Mall.

Părinții, apropiații acestora și susținătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi și vor înălța simultan, în toate orașele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărțire.

"Credem că această schimbare marchează o nouă etapă în evoluția Organizației E.M.M.A. Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet lumea începe să înțeleagă care este rolul și misiunea noastră, să privească cu alți ochi «Părinții de Îngeri» și, prin alegerea unei locații deschise publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea să fie mai aproape de noi, mai ușor.

Ca în fiecare an, și anul acesta încercăm să oferim părinților care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoțional de care știm că au nevoie. Acest eveniment are o semnificație aparte, în mod special pentru părinții care au pierdut un copil înainte de naștere, momentul înălțării baloanelor simbolizând despărțirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l țină în brațe, să-l cunoască. Este un moment emoționant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!

Din proprie experiență știu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin așa ceva și că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferența majoră între un suflet chinuit și un om pe cale să accepte încercările vieții", a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

Organizația E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare este o organizație neguvernamentală non-profit a cărei activitate se desfășoară pe bază de voluntariat, și care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, pe cele care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înțeleasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5157 secunde