Toxiinfecțiile alimentare au efecte devastatoare asupra gravidelor și copiilor

483
Toxiinfecțiile alimentare  au efecte devastatoare asupra gravidelor și copiilor - toxiinfectiilealimentare-1401894128.jpg

Articole de la același autor

Toxiinfecțiile alimentare sunt specifice mai ales sezonului cald, atunci când foarte multe persoane ajung la spital după ce consumă alimente insuficient preparate, alimente alterate sau depozitate în condiții improprii.

"Toxiinfecția alimentară este o afecțiune cauzată de ingestia unor alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau paraziții. Dintre infecțiile care pot fi dobândite prin contactul sau ingestia unor alimente infestate amintim toxoplasmoza și listerioza, care sunt extrem de periculoase mai ales în rândul femeilor însărcinate pentru că pot provoca avort spontan sau pot determina malformații congenitale grave. Simp-tomele gastrointestinale sunt principalele semne care apar în intoxicația alimentară. Primul simptom ca apare este de obicei, diareea. Alte simptome pot include greața, vărsăturile și durerea abdominală (crampele intestinale).

Timpul necesar pentru apariția simptomelor, severitatea acestora precum și durata acestora, depind de mai mulți factori și anume: tipul microorganismului care a determinat infecția, vârsta pacien-tului și starea generală de sănătate.

Persoanele cel mai frecvent afectate de toxiinfecții alimentare sunt copiii și vârstnicii. Simptomele acestora pot dura mai mult și chiar și infecțiile care în mod normal nu sunt grave, în aceste cazuri pot fi uneori fatale. Acest lucru este valabil de asemenea și în cazul persoanelor cu boli cronice asociate", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Ce poate indica  forma burticii gravidei
Pagina a fost generata in 0.4694 secunde