Cum pot obține constănțenii cardul european de sănătate

167
Cum pot obține constănțenii cardul european  de sănătate - cumpotobtineconstantenii-1424707135.jpg

Articole de la același autor

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a conceput un formular care să ajute pacienții asigurați să obțină dreptul de a beneficia de asistența medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene.

"Cardul european se eliberează asiguratului numai în situația deplasării acestuia pentru ședere temporară

într-un stat membru al Uniunii Europene, putând fi utilizat de către asigurații din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România numai pe teritoriul Uniunii Europene. Prin ședere temporară se înțelege deplasarea unei persoane în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult 6 luni.

În vederea eliberării cardului, persoana asigurată va depune la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidență o cerere și documente care să ateste calitatea de asigurat.

Casa de asigurări de sănătate verifică calitatea de asigurat a persoanei, urmând ca în situația în care cererea este aprobată, costurile tipăririi fiind suportate din Fondul național Unic de Asigurări de Sănătate.

Emiterea cardului european nu poate fi refuzată de casa de asigurări decât în situația în care asiguratul nu face dovada plății la zi, pe ultimii 5 ani, a contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Cardul european se eliberează în termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la Casă. În cazuri excepționale de sanatate se va elibera un certificat provizoriu de înlocuire a cardului", a precizat Carmen Laura Maxim, purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța.

Cardul nu acoperă situația în care persoana asigurată se deplasează în UE cu scopul de a beneficia de tratament medical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5206 secunde