Cum puteți afla dacă suferiți de sindrom metabolic

164
Cum puteți afla dacă suferiți de sindrom metabolic - cumputetiafla-1443628277.jpg

Articole de la același autor

Grăsimea în exces este una dintre principalele cauze care poate produce sindromul metabolic, dat fiind faptul că organismul bolnavilor secretă unele substanțe ce favorizează depunerea accelerată a grăsimilor pe peretele vascular și formarea de cheaguri de sânge care pot duce la obstrucția definitivă a vaselor de sânge. 


Medicul Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța explică în ce fel putem descoperi la timp dacă suferim de acest sindrom: ".circumferința abdominală (măsurată la nivelul crestelor iliace) este mai mare sau egală cu: 94 cm pentru bărbați/80 cm pentru femei, trigliceridele serice sunt mai mari sau egale cu 150 mg/dl (1,7mmol/L) sau tensiunea arterială sistolică este mai mare sau egală cu 130mmHg.


Tratamentul sindromului metabolic urmărește scăderea riscurilor de boală cardiacă. Dieta și exercițiul fizic sunt cruciale în tratamentul și prevenția sindromului metabolic. Adoptarea unei diete ușor hipocalorice bazate în principal pe evitarea grăsimilor saturate, a carbohidraților în exces și cu accent pe consumul de legume, fructe, carne slabă și cereale integrale ca sursă de fibre poate face minuni, alături de exercițiul fizic".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum prevenim hipertensiunea arterială
Pagina a fost generata in 0.5575 secunde