Ce riscă pacienții care nu se vaccinează antitetanos

469
Ce riscă pacienții care nu se vaccinează antitetanos - ceriscapacientii-1435768026.jpg

Articole de la același autor

În lunile calde, riscul de infecție al tetanosului este mult mai ridicat, spun medicii, "rezervorul" de infecție fiind reprezentat atât de oameni cât și de animale.

Transmiterea tetanosului se face prin contact direct al plăgilor și mucoaselor cu solul contaminat atât cu bacili tetanici cât și cu spori, și prin obiecte contaminate. Perioada de incubație durează între 3 și 30 de zile, în funcție de intensitatea infecției și mărimea plăgii.

Debutul bolii poate surveni brusc, cu manifestări de tipul frisoanelor, parestezii, contracturi musculare foarte puternice, lipsă de aer, leșin sau lipsa cunoștinței.

"Tetanosul netratat se soldează cu deces, iar cazurile tratate evoluează în funcție de forma clinică, mortalitatea înregistrându-se la nou-născuți și la vârstnici. Imunitatea după tetanos se realizează prin vaccinare, în cadrul Spitalului Județean Constanța cu anatoxina tetanică în schema completă de trei vaccinări, asigurând imunitate pentru cinci ani", a explicat dr. Loti Popescu, coordonatorul pro-gramelor de sănătate din cadrul DSP Con-stanța.

Pentru pacienții care doresc să se imunizeze în afara spitalului de stat, vaccinul antitetanic este disponibil în farmacii la prețul de 55 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6211 secunde