Alimentele "capcană" care ne îmbolnăvesc pe timpul verii

230
Alimentele

Articole de la același autor

Dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, le recomandă constănțenilor să evite o serie de alimente care pot provoca boli infecțioase cu complicații majore.

"Toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de diferite specii bacteriene, precum Salmonella, Shigella, Clostridium, stafilococ sau enterococ.

Alimentele cel mai frecvent contaminate cu astfel de bacterii sunt carnea și produsele din carne, conservele, peștele, laptele și produsele lactate precum frișca, smântâna, brânza sau iaurtul, dar și ouăle, mai ales cele de rață și cele depozitate incorect. Mai pot fi afectate și preparatele culinare din alimente contaminate, cum ar fi prăjiturile, înghețata, crema, maioneza sau piureurile", infor-mează dr. Loti Popescu.

În unitățile de alimentație publică, mâncarea poate fi contaminată chiar de către bucătarii sau ospătarii care vin în contact cu alimentele.

"Personalul angajat reprezintă surse de infecție cu stafilococ; de aceea, examenul medical periodic este obligatoriu pentru acești angajați. Ei trebuie controlați dacă au infecții ale mâinilor sau ale unghiilor și dacă respectă igiena personală. Purtătorii de stafilococ nazal pot contamina orice aliment, în special laptele și produsele lactate", precizează reprezentantul DJSP.

Angajatorii sunt singurii vinovați de eventualele epidemii generate în localurile lor, mai spune dr. Loti Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5136 secunde