Cum să slăbești pe bază de lactate

281
Cum să slăbești pe bază de lactate - 6octfonddietalactate-1381070253.jpg

Articole recomandate

Între numeroasele diete care pretind că te scapă de surplusul de kilograme, potrivit clicksanatate.ro, cea bogată în calciu

este o alegere înțeleaptă. Ideal este ca înainte de începerea oricărui regim să se consulte un medic.

Calculează-ți aportul zilnic de calciu. Între 19 și 50 de ani ai nevoie de 1000 mg de calciu zilnic, iar de 1200 mg după depășirea vârstei de 50 de ani. Poți să verifici singur dacă dieta îți asigură acest necesar știind că un pahar de lapte degresat conține 310 mg de calciu, un pahar de iaurt dietetic, 420 mg, 100 g de brânză de vaci, 80 mg, o felie de brânză, între 165 și 270 de mg, 50 g sardine în ulei cu oase, 190 mg, o cană de broccoli, 30 mg, iar un ou de mărime medie conține 55 mg de calciu. Iată câteva idei de meniuri destul de permisive și variate pe care le poți include și păstra în dietă:

Varianta nr. 1. Mic dejun: o cană de lapte cu 50 g de cereale integrale și o jumătate de banană. Gustare: un pahar de iaurt dietetic. Prânz: supă de legume, o jumătate de cană de orez fiert cu o roșie. Gustare: o felie de brânză cu doi morcovi rași. Cină: piept de pui fript cu garnitură de broccoli, o felie de brânză, o jumătate de cană de salată de morcovi sau de struguri, un pahar de lapte degresat sau un pahar de iaurt dietetic.

Varianta nr. 2. Mic dejun: Două felii de pâine integrală cu un ou sau cu sardine și un pahar de suc de portocale. Gustare: 50 g de brânză de vaci cu o roșie. Prânz: Poți alege între: 1. Paste cu sos de roșii. 2. Pui sau o felie de brânză și un ou. 3. Salată de pui cu legume. 4. O portocală. Gustare: un iaurt mic, dietetic și câteva nuci. Cină: Poți alege între: 1.Grătar de pui sau pește. 2.Unul sau doi cartofi copți cu iaurt dietetic.

Bine de știut!

Trei-patru mese pe zi sunt mai eficiente pentru fixarea calciului, pentru că organismul nu poate absorbi mai mult de 500 mg de calciu o singură dată. Obții cantitatea ideală de calciu dacă vei consuma lapte cu un conținut mediu de grăsimi și iaurt sau brânză de 3-4 ori pe zi. Vei reuși să pierzi din greutate dacă faci mișcare și reduci din consumul de calorii, alcool, cofeină și sare. Excesul de proteine crește riscul pierderii de calciu prin urină. De aceea e bine să consumi cu moderație ouă, carne roșie, pui, pește, brânză de vaci.

Pentru eficiența dietei fixează calciul cu: Magneziu (cacao, susan, cereale, spanac, fructe). Mangan (ananas, orez, alune și fructe de pădure, fulgi de ovăz, ghimbir). Zinc (nuci, cereale, legume, ciuperci). Siliciu (cereale, fructe și legume cu coajă, ceapă, usturoi). Bor (mere, pere, legume, verdețuri, migdale). Vitamina D (brânză de vaci, lapte, pește, gălbenuș de ou, broccoli). Vitamina K (pui, verdețuri, varză). Vitamina C (citrice și fructe roșii).

Important! Într-o dietă de slăbire, specialiștii susțin că secretul este unul singur: alege un regim care să-ți asigure vitaminele și mineralele de care ai nevoie!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Septembrie 2013
Stire din Diverse : La ce ne ajută piperul
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Alimente sățioase cu puține calorii
Pagina a fost generata in 0.3522 secunde