Cum să vă feriți de gripă

345
Cum să vă feriți de gripă - gripa-1361893391.jpg
Gripa face ravagii în rândul constănțenilor. Un virus bântuie în zonă și nu-i cruță nici pe copii, nici pe adulți. Din ce în ce mai mulți oameni se îmbolnăvesc de gripă, însă multe cazuri sunt tratate acasă și nu ajung la Spitalul de Boli Infecțioase sau la Spitalul Județean de Urgență Constanța. 

Boala debutează cu dureri musculare, dureri de cap, stare generală de rău, frisoane, febră și o ușoară tuse. Ulterior, tusea se poate agrava și pot apărea și secreții nazale. 

Tratamentul impune, în primul rând, odihnă și repaus la pat. Pentru ameliorarea stării de rău puteți să luați antialergice și antitermice, de tipul paracetamolului sau ibuprofenului. Pentru adulți, nu strică nici aspirina, dacă organismul vostru o tolerează. Dacă tusea este persistentă, puteți utiliza antitusive sau expectorante, iar pentru a ușura respirația sunt indicate picăturile nazale. Consumați cât mai multe lichide și mâncați fructe și legume bogate în vitamina C. 

Specialiștii Ministerului Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor. 

"Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. De asemenea, este recomandată să se evite zonele aglomerate și expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasare în spații deschise, este necesar să se folosească mijloace de protecție adecvate", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. 

De asemenea, respectarea unui regim de viață sănătos - alimentație bogată în proteine, legume și fructe, odihnă și mișcare (mers pe jos cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esențială pentru menținerea unui corp sănătos. 

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariției complicațiilor afecțiunilor existente. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Șapte cazuri noi de gripă, la Constanța
Joi, 07 Februarie 2013
Stire din Sănătate : 18 cazuri de gripă la Constanța
Joi, 14 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Conduita în caz de gripă
Pagina a fost generata in 0.3375 secunde