Spitalul Județean Constanța va deveni centru de prelevare de organe de la pacienții în moarte cerebrală

164
Spitalul Județean Constanța va deveni centru de prelevare de organe de la pacienții în moarte cerebrală - spi-1361966243.jpg
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va deveni centru de prelevare de organe de la persoanele în moarte cerebrală. Unitatea sanitară este inclusă în proiectul "Black Sea Area" promovat de Consiliul Europei privind colaborări între spitalele din țările riverane Mării Negre pentru donarea și transplantul de organe. 


"În cursul zilei de ieri am primit vizita a doi reprezentanți ai Agenției Naționale de Transplant pentru a evalua posibilitățile din spitalul nostru de a deveni centru de prelevare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală. A fost vizitată secția de Terapie Intensivă și au fost identificați medici anesteziști, de terapie intensivă, neurologi și neurochirurgi care se pot implica în astfel de activitate. Există condiții și suntem de acord să demarăm astfel de acțiuni. Vom avea specialiști care vor evalua starea pacientului, vor pune diagnosticul de moarte cerebrală, dar și psihologi care vor discuta cu familia lui", a explicat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al SCJU Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Cum să vă feriți de gripă
Pagina a fost generata in 0.3302 secunde