Fenomen îngrijorător la Constanța

Tot mai mulți tineri suferă accidente vasculare!

699
Tot mai mulți tineri suferă accidente vasculare! - fotospitalneurologie-1353512459.jpg
Directorul medical al Spitalului Clinic Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa, a semnalat, în cadrul conferinței de presă

de ieri, un fenomen îngrijorător: din ce în ce mai mulți tineri constănțeni ajung la spital din cauza accidentelor vasculare.

Dr. Cătălin Grasa pune totul pe seama unor factori de risc precum stresul, hipertensiunea, colesterolul crescut sau lipsa de mișcare.

"Vârsta medie la care pacienții ajung pe secția de neurologie din cauza acestor probleme a crescut foarte mult în ultima perioadă", a declarat medicul, adăugând că astfel de afecțiuni ar putea fi prevenite prin renunțarea la obiceiurile nesănătoase de alimentație și stil de viață, dar și printr-o mai bună relaționare între pacient și medicul de familie.

Flux imens de pacienți

"Durata spitalizării a scăzut, pentru că sunt din ce în ce mai multe cazuri care vin și necesită tratament de urgență. Secția are o capacitate de 75 de paturi, însă fluxul de pacienți este continuu. Monitorizarea continuă și după ieșirea din spital, cu adresabilitate către medicul de familie, medicina de recuperare. În plus, pacientul primește la externare instruirea adecvată stării sale de sănătate, adică față de regimul alimentar pe care trebuie să îl urmeze toată viața, ce tip de recuperare este potrivită pentru fiecare. Mai mult, noi recomandăm și consilierea psihologică, pentru că e foarte dificil pentru un om care era pe picioarele lui să se trezească în stadiul în care nu mai poate merge, comunica, așa cum făcea înainte", a explicat dr. Anca Hâncu, șeful secției de neurologie a Spitalului Județean.

E nevoie de aparatură performantă

Directorul medical dr. Cătălin Grasa a specificat faptul că, pentru a se interveni rapid în cazul pacienților cu accidente vasculare majore, este nevoie de un sistem medical care ar trebui să conțină aparatură performantă cu care medicii ar putea salva vieți: "Avem medici foarte bine pregătiți, sperăm să modernizăm și secția de neurologie, așa cum s-a întâmplat cu cea de cardiologie, pentru a nu ne mai afla în situația de a trimite către București pacienții constănțeni".

De altfel, medicul a amintit că Spitalul Județean este una dintre unitățile medicale din țară ce cumulează toate serviciile medicale, de la serviciul de urgență, la secții de chirurgie intervențională.

Prevenție și stil de viață sănătos

Medicii au ținut să facă și câteva recomandări pentru ca populația să poată preveni astfel de evenimente: evitarea infecțiilor dentare care pot provoca o serie de afecțiuni cardiovasculare, renunțarea la fumat, la alcoolism extrem.

Accidentele vasculare sunt afecțiuni foarte grave, care necesită un timp îndelungat de recuperare și tratament. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6984 secunde