Cum scăpăm de durerile de cap

261
Cum scăpăm de durerile de cap - cumscapamdedurerile-1650046899.jpg

Articole de la același autor

Cefaleea se manifestă printr-o durere constantă sau o senzaţie de apăsare la nivelul frunţii, tâmplelor sau la nivelul cefei şi gâtului. Durerile de cap sunt destul de frecvente, în special în perioadele de stres sau din cauza deshidratării, a afecţiunilor oftalmologice, a carenţelor alimentare sau unei poziţii incorecte a coloanei vertebrale.

Majoritatea durerilor de cap se datorează deshidratării, aşa că se recomandă ca măcar două treimi din lichidele consumate zilnic să fie reprezentate de apă, apoi restul până la cel puţin doi litri, de ceaiuri, cafea, lapte sau sucuri naturale de fructe sau legume. Activitatea fizică este, de asemenea, recomandată zilnic persoanelor care suferă frecvent de dureri de cap.

Câteva exerciţii simple ajută la refacerea coloanei, îmbunătăţesc fluxul sanguin în artere şi vă ajută să scăpaţi de migrene. Carenţele alimentare pot duce şi ele la dureri de cap, astfel, este indicat consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine şi minerale. Mai puteţi diminua durerile de cap şi prin aromaterapie, cu uleiuri esenţiale de lavandă, iasomie, citrice, fructe, magnolie sau vanilie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3076 secunde