Cum se pot testa gratuit constănțenii care suferă de apnee în somn

198
Cum se pot testa gratuit constănțenii care suferă de apnee în somn - cumsepottesta-1443188141.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care suferă de tulburări ale somnului - apnee în somn de tip obstructiv - sau doresc să se informeze asupra acestora pot utiliza varianta android a "Help! Snoring", aplicație disponibilă gratuit, lansată de Societatea Română de Pneumologie. Aplicația gratuită care în numai câteva minute pre-testează riscul de apnee în somn, oferă informații despre boală, complicațiile ei, diagnostic și tratament, trimite către cel mai apropiat cabinet de somnologie.

Consecințele sindromului de apnee în somn pot fi somnolența diurnă, sforăit, somn neodihnitor, treziri repetate, depresie, probleme sociale și familiale, disfuncții sexuale, dificultăți de concentrare, precum și un număr crescut de accidente rutiere cauzate de ațipirea la volan, precizează sursa citată.

Persoanele care suferă de sindromul de apnee în somn (SAS) se opresc în mod repetat din respirat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde, un minut sau chiar mai mult. Aceste întreruperi produc o scădere a cantității de oxigen din sânge, fapt ce poate provoca grave complicații sau chiar moartea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.427 secunde