Obosiți repede și sforăiți? Iată care ar fi diagnosticul

207
Obosiți repede  și sforăiți? Iată care ar fi diagnosticul - obositirepede-1436455841.jpg

Articole de la același autor

Somnul fragmentat, agitat și neodihnitor poate fi semnul uneia dintre cele mai comune afecțiuni ale prezentului - apneea de somn. Aceasta este o tulburare complexă a respirației în timpul somnului, cu opriri frec-vente ale respirației și scăderea oxigenării sângelui.

"Investigația de bază pentru diagnostic este înregistrarea somnului în cursul nopții. Acest lucru este ușor acceptat de pacient, deoarece investigația nu este invazivă, nu doare și se efectuează la domiciliul pacientului. Dacă după prima noapte se confirmă diagnosticul, se impune o a doua noapte de înregistrare. De această dată, aparatura necesară pare mai incomodă - pacientul primește o mască, de altfel confortabilă, de silicon, prin care aerul din camera de dormit ajunge în căile respiratorii, cu o presiune controlată de aparat CPAP, împiedicând opririle respirației în cursul somnului. La prima vedere, pare ceva incomod și probabil intervin rețineri și față de partenerul de viață. Rezultatul folosirii acestui dispozitiv este, însă, benefic pentru pacient. Ținând cont de riscurile tulburărilor de respirație în timpul somnului, beneficiul tratamentului cu CPAP este major. Până la urmă, este un tratament pe care, dacă îl urmezi, te simți bine, dacă nu, boala se agravează și afectează funcționarea întregului organism.

După ce stabilim diagnosticul de apnee în somn, pacientul trebuie informat despre posibilitățile terapeutice și pronostic", a explicat dr. Vera Pall, medic pneumolog, în cadrul cabinetului VERASANTE.

Simptomele care trebuie să vă dea de gândit: l somnolență excesivă în timpul zilei l episoade de adormire în timpul zilei l risc crescut de accidente și erori la locul de muncă l depresie.

Suplimentar, spune medicul, pot să apară simptome care traduc nivelul scăzut de oxigen în sânge (hipoxia cronică): l pacienții gâfâie și obosesc după cel mai mic efort

linima e suprasolicitată și apar semne de insuficiență cardiacă: edeme la membrele inferioare, dispnee, oboseală la efort minim l tensiunea arterială poate crește și răspunde greu la tratament l pot să apară și tulburări de nutriție - diabet zaharat, gută și tulburări endocrinologice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9541 secunde