Cura de imunizare de toamnă pentru copii

3891
3
Cura de imunizare de toamnă pentru copii - curadeimunizareionelaciortaniowe-1414078642.jpg

Articole de la același autor

Toamna, în mintea fiecărui părinte se strecoară îngrijorarea: va răci oare copilul în iarna aceasta? Există câteva strategii menite să întărească sistemul lui imunitar. Cu sfaturi în acest sens, vin specialiștii din cadrul Centrului Medical Iowemed. 


Când copilul are imunitatea scăzută, organismul său nu mai are putere să lupte cu diverse virusuri, bacterii, microorganisme și paraziți, obosește excesiv, mult mai repede ca altă dată și își revine foarte greu, se reface foarte lent după o infecție sau o boală, fie ea una ușoară, trebuie să îi pregătiți o cură de imuno-stimulatoare. "Fiecare dintre noi trebuie să își fabrice un capital imunitar pentru sezonul rece. Sunt destule preparate pe piață care fac parte din categoria imuno-stimulatoarelor, iar dacă le preferați pe cele homeopate sau din plante, aveți de unde alege. Curele cu polivitamine sunt și ele foarte utile, dar trebuie să vă sfătuiți cu medicul pediatru asupra produselor, mai ales că sunt diferite forme ușor de administrat: siropuri, drajeuri, pastiluțe masticabile. Bebelușii alăptați la sân primesc anticorpi din laptele mamei. Deci, nu renunțați la acest mod de alimentație măcar în primele șase luni de viață ale copilului. Feriți-l de fumul de țigară, pentru că s-a demonstrat că acesta crește riscul de bronșite, astm, otite", a precizat dr. Ionica Ciortan, medic primar medicină generală, doctor în științe medicale în cadrul Centrului Medical Iowemed. 


Echinaceea întărește sistemul imunitar 
Specialiștii au studiat îndelung echinaceea și au descoperit o mulțime de proprietăți terapeutice. Așa că nu e doar un excelent remediu împotriva răcelilor, ci este un remediu care combate apariția bolilor, prin faptul că stimulează organismul să lupte cu infecțiile. Capsulele de echinaceea pot fi administrare în caz de gripa, răceală, bronșită și alte infecții respiratorii. 


Vitamina C 
"Lumea știe că vitamina C are proprietăți antioxidante puternice, detoxifiază organismul și crește imunitatea, dar nu apelează la ea decât atunci când deja răceala s-a instalat. Vitamina C se găsește în concentrație mare în globulele albe, care sunt componentele cele mai importante ale sistemului imunitar. Practic, ea crește activitatea acestor celule și îmbunătățește răspunsul anticorpilor. Astfel, puteți începe să-i administrați copilului vitamina C preventiv, ca să nu mai răcească. Stocul de vitamina C se poate reface și din sursele alimentare. Fructele și legumele conțin această vitamină, așa că în fiecare zi să le aibă pe masă! Rația alimentară de vitamina C recomandată este 40 - 50 mg la sugari, 15 -25 mg la copiii cu vârste între unu și opt ani și 45 - 75 mg la copiii cu vârste între 9 și 18 ani. Fructele de cătină au un mare conținut de vitamina C. Trei lingurițe de suc asigură necesarul zilnic de Vitamina C" , a precizat dr. Elena Cătălina Rișca, medic pediatru. 


Zincul, necesar în apărarea organismului 
Deficitul de zinc face ca organismul să fie vulnerabil la infecții. Iar asta înseamnă că apărarea a lăsat garda jos, adică imunitatea a scăzut. "La copii, dozele zilnice recomandate variază între 5 și 15 mg. Pentru a-i face copilului stocul de zinc, acesta trebuie să mănânce produse marine: pește, scoici, alge, moluște, crustacee. Carnea, roșiile, cerealele integrale, semințele și nucile conțin, de asemenea, zinc. Mai mult, ta-bletele cu zinc scad durata și gravitatea răcelilor și ajută la ameliorarea afecțiunilor acute", a explicat dr. Nina Siromascenco, medic pediatru în cadrul Iowemed. 


La Centrul Medical IOWEMED, avem o echipa de medici specialisti la departamentul pediatrie, care iti stau la dispozitie oricand copilul tau are o problema de sanatate:

Dr. Risca Elena Catalina: Marti, Vineri: 14:00-22:00

Dr.Siromascenco Nina: Luni, Joi: 14:00-22:00

Dr. Suciu Claudia: Luni, Miercuri, Joi: 08:00-14:00 ; Marti, Vineri : 8:00 – 14:00 (punct lucru CET)

Dr.Iorga Andra: Marti, Vineri: 08:00-14:00, Miercuri: 14:00 – 22:00

Pentru programari la consultatii si pentru orice alte informatii, ne puteti contacta la: tel. 0241/58.76.76; 0752/261.440; 0722/513.253; 0752/261.440. A.N.





Comentează știrea

eva
24 octombrie 2014
jiob

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

ciortan
24 octombrie 2014
japca

cura de intarire a buzunarului celei mai mare japcangioaice din judetul c-ta; policlinica iowemed -locul unde oricat de multi bani ai avea pleci lefter sau chiar cu datorii; urgenta unde mor oameni lasati nesupravegheati si ciortanca iti vinde vrute si nevrute (gen aparat de aerosol "obligatoriu" pentru copii) FUGITI DE IOWEMED CAT VA TIN PICIOARELE!!!

andrei
19 februarie 2015
job

Oferim seriozitate maxima pentru cei care sa castige bani! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5159 secunde