De două ori mai puține cazuri de borrelioză decât anul trecut

831
1
De două ori mai puține cazuri de borrelioză decât anul trecut - capuse-1337717829.jpg
Numărul cazurilor de borrelioză confirmate, anul acesta, până la jumătatea acestei luni, este în scădere compa-rativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, din cele 208 suspiciuni, au fost confirmate doar 34 de cazuri, față de 62 de îmbolnăviri din 130 de suspiciuni constatate anul trecut. Menționăm că informațiile sunt cuprinse într-un raport al Ministerului Sănătății privind afecțiunile provocate de mușcătura de căpușe, prezentat primului ministru Victor Ponta.
Ministerul Sănătății a informat că bolile infecțioase transmise prin vector activ (căpușe sau țânțari) înregistrează o anumită creștere în toată Europa, deoarece înmulțirea căpușelor este favorizată de schimbările climatice precum fluctuațiile de temperaturi sau preci-pitațiile abundente. Reprezentanții MS au mai men-ționat că sezonul de activitate intensă a căpușelor în condițiile climatice din România este în lunile mai-iunie.
Cei de la Ministerul Sănătății recomandă oamenilor distrugerea populației de căpușe din perimetrele locuite, la nivelul spațiilor verzi, în cazul în care se observă prezența acesteia. Totodată, ar fi indicat să ne protejăm pielea cu haine cu mânecă lungă și pantaloni lungi, iar în cazul în care căpușa se fixează pe piele, ar trebui să vă prezentați cât mai repede la medic, care va ști cum să extragă corect parazitul.
Mai mult, vizita la medicul infecționist nu trebuie amânată dacă în jurul mușcăturii de căpușe apare roșeață și o erupție caracteristică borreliozei. Precizăm că această boală are tratament care duce la vindecare aproape întotdeauna dacă este corect recomandat și aplicat de către medic. Borrelioza poate fi diagnosticată prin probe de laborator, dar nu mai repede de două săptămâni de la mușcătura căpușelor, precizează Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, este important să știți și faptul că nu toate căpușele sunt purtătoare ale microorganismelor borrelia.

Comentează știrea

Vasile
9 noiembrie 2012
borrelioza

Fericiti cei saraci cu duhul, cunoscuti si sub denumirea de retardati!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 August 2010
Stire din Sănătate : Boli grave transmise de căpușe
Pagina a fost generata in 0.4288 secunde