Dieta eficientă pentru un abdomen cu pătrățele

661
Dieta eficientă pentru un abdomen cu pătrățele - abdomenplat-1368546377.jpg
O talie de viespe necesită disciplină, o dietă care să îți asigure energia necesară și niște ore de sport, căci fără ele nu se poate! Există o părere greșită despre curele de slăbire, care spune că pentru a pierde în greutate trebuie să renunți la mâncare. Nu este adevărat! Esențial este să mănânci o cantitate moderată de alimente, la o oră potrivită, pentru a-i asigura corpului tău doza de energie necesară. Noi îți propunem o dietă pe care o poți adapta propriului stil de viață.

Mănâncă șase mese pe zi 

Fă-ți un plan de șase mese pe zi și respectă-l, astfel corpul tău va avea mereu alimente din care să își ia energia de care are nevoie, iar stomacul tău va lucra în permanență. Un studiu realizat recent a arătat că persoanele care au un regim alimentar cu 600 calorii mai puțin din doza zilnică de 2.500 calorii slăbesc mai repede.

12 alimente cheie într-o dietă

Migdale și alune, mazăre și legume, spanac, ovăz gătit fără condimente, produse fără grăsimi, ouă, carne de curcan, soia, ulei de măsline, cereale integrale și fructe de pădure. Include-le pe toate în dieta ta, dacă vrei un corp de invidiat! De asemenea, consumă alimente care să îți asigure nivelul de proteine și carbohidrați de care organismul tău nu se poate lipsi.

Include în dietă iaurturile și sucurile naturale

Include în alimentația ta iaurturile sau sucurile pregătite în casă. Îți dau o senzație de sațietate și, în plus, iaurtul de băut este recomandat pentru că se digeră mai greu și nu te lasă să te simți înfometată. Mai mult decât atât, produsele de acest fel pot înlocui gustările dintre mese.

Nu îți număra caloriile! 

Este adevărat că această metodă te ajută să selectezi alimentele pe care le vei combina la o masă astfel încât să nu depășești limita, dar riști să îți pierzi entuziasmul și motivația.

Pentru a-ți stimula încrederea și a te susține moral, îți dăm exemple de substanțe pe care trebuie să le conțină alimentele pe care le mănânci:

- Omega 3 este o substanță care protejează inima și care se regăsește în pește. Studiile au arătat că această substanță determină corpul să ardă calorii și reglează metabolismul.

- Calciul limitează cantitatea de grăsimi din corp, întărește oasele și se găsește în lactate și brânzeturi. Tot studiile arată că mâncărurile bogate în calciu stârnesc arderea de calorii mai mult decât cele care conțin mai puțin calciu, deși numărul de calorii conținut de mâncărurile respective este același.

- Grăsimile mono-saturate care se găsesc în măsline și nuci ajută la reducerea colesterolului și protejează inima împotriva bolilor. De asemenea, s-a demonstrat științific că acestea ajută la arderea caloriilor, spre deosebire de grăsimile saturate care favorizează formarea de grăsime abdominală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Principii de bază despre metabolism
Pagina a fost generata in 1.2242 secunde