Nouă pași pentru o dietă "prietenă" cu grăsimile

147
Nouă pași pentru o dietă
1. Mănâncă mai des fasole sau linte în loc de carne. 

2. Redu consumul de alimente pe bază de carne procesată.

3. Mănâncă o porție de pește gras cel puțin o dată pe săptămână.

4. Fă loc pentru o porție de alune neprăjite sau semințe nesărate.

5. Presară semințe de in peste cereale.

6. Adaugă câteva felii de avocado în salate sau sandviciuri.

7. Alege produse lactate degresate.

8. Gătește la cuptor, pe grătar, la aburi sau fierbe, în loc să prăjești.

9. Măsoară cantitatea de ulei cu o linguriță, în loc să torni direct din sticlă.

Meniul cu grăsimi

"Dacă nu văd puțină grăsime în ciorbă, înseamnă că nu e bună", spunea o cunoștință acum ceva timp. Bucătăria românească nu se numără printre cele mai sănătoase, mâncă-rurile tradiționale fiind adesea foarte grase. Însă nu trebuie să faci greșeala de a elimina complet din alimentație grăsimile, ci să le consumi cu mo-derație. Din categoria alimentelor cu grăsimi bune, poți alege în fiecare zi altele, astfel încât să variezi meniurile.

Iată un meniu complet:

- La micul dejun, mergi pe varianta clasică și sigură a cerealelor cu lapte, însă ai grijă la două lucruri: alege un lapte degresat și cereale integrale, nerafinate și fără adaos de zahăr.

- Pentru gustarea dintre mese, alege fructe bogate în antioxidanți, printre care portocalele, grepfrutul, caisele sau piersicile.

- La prânz, pre-gătește o garni-tură de legume preparate la a-buri, în care să incluzi broccoli, mazăre, câteva felii de ardei și morcovi, pe care să o servești lângă o bucată de carne slabă, gătită la cuptor.

- După două ore, servește o porție de alune, migdale sau nuci sau o combinație din acestea. Sunt recunoscute pentru reducerea riscurilor de boli cardio-vasculare și pentru reglarea tranzitului intestinal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Principii de bază despre metabolism
Pagina a fost generata in 0.2304 secunde