Faceți topless? Iată care sunt riscurile

1050
Faceți topless? Iată care sunt riscurile - expuneresanilasoare-1373919248.jpg

Articole de la același autor

Plaja este plină de femei care își expun la soare corpul, fără să se gândească la consecințe. În afara arsurilor solare care îmbătrânesc pielea și pot crea cancer de piele, specialiștii mai atrag atenția asupra unei probleme din ce în ce mai des întâlnite: disfuncții hormonale și cancer mamar. 

"Expunerea la radiația solară trebuie privită nu numai ca un efect doar la nivelul pielii. Pe lângă arsuri, în cazul femeilor cu pielea foarte deschisă crește nivelul de pigment melanic secretat de organism. Ei bine, radiația a crescut în ultimii ani, fapt pentru care suntem expuși unui regim de radiații mult mai agresive ceea ce a făcut să limiteze orele de expunere la soare. Iată de ce, unul dintre efectele nedorite ar putea fi și la nivelul sânului, fapt pentru care este preferabil ca femeile să își protejeze sânii. Soarele devine nociv față de acest organ receptor permanent pentru orice hormoni. De altfel, orice disfuncție hormonală în organism perturbă structura sânului, astfel că expunerea suplimentară la soare devine un factor nociv. 

O altă problemă des întâlnită este aceea că se expun la soare chiar și acele paciente care sunt deja afectate de o formă de cancer sau o altă afecțiune", explică dr. Eduard Circo, medic primar endocrinolog în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3552 secunde