Fasolea albă, eficientă în detoxifierea organismului
Un aliment ieftin, la îndemâna oricui și destul de simplu de preparat este fasolea albă. În plus, consumul acesteia prezintă multiple beneficii pentru sănătatea organismului uman. Fasolea albă conține o cantitate însemnată de antioxidanți, fibre, proteine, un indice glicemic scăzut și este bogată în minerale precum acidul folic, magneziu și fier. O cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.
Totodată, fasolea albă este una dintre cele mai concentrate surse alimentare de molibden, un mineral relativ necunoscut dar extrem de important pentru sănătate. Acesta este necesar pentru fabricarea și activarea unor enzime cu rol detoxifiant.
Un alt avantaj al consumului de fasole albă este conținutul ridicat de magneziu, necesar pentru sănătatea oaselor. Mai mult, magneziul susține potențialul electric al membranelor nervoase și musculare și diminuează stresul.
Totodată, fasolea albă este una dintre cele mai concentrate surse alimentare de molibden, un mineral relativ necunoscut dar extrem de important pentru sănătate. Acesta este necesar pentru fabricarea și activarea unor enzime cu rol detoxifiant.
Un alt avantaj al consumului de fasole albă este conținutul ridicat de magneziu, necesar pentru sănătatea oaselor. Mai mult, magneziul susține potențialul electric al membranelor nervoase și musculare și diminuează stresul.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 07 Aprilie 2010
Miercuri, 04 Ianuarie 2012
Marţi, 26 Aprilie 2011
Joi, 24 Martie 2011
Miercuri, 09 Martie 2011
Vineri, 04 Martie 2011
Luni, 02 August 2010
Marţi, 12 Iulie 2011