Tinerețe fără bătrânețe cu exerciții fizice regulate

1346
Tinerețe fără bătrânețe cu exerciții fizice regulate - ed936abf233af281ff9a6a93152fd9c6.jpg
Iarna facem puțină mișcare. Și chiar dacă ne ducem la sală, nu este același lucru cu mișcarea în aer liber. Dar tot e bine și așa. Exercițiile fizice ne ajută să ne menținem organismul sănătos, tonifiat, ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, ne întăresc musculatura și ne binedispun. Mai mult decât atât, exercițiile reprezintă un beneficiu și pentru piele.
Potrivit medicilor specialiști și cercetărilor efectuate recent de aceștia, dacă facem sport regulat pielea se menține sănătoasă și tânără. "Nu este un secret că efectuarea exercițiilor fizice are importante beneficii pentru întregul organism. Foarte multe persoane nu știu că pielea este cel mai mare organ al corpului, deci beneficiile pot fi enorme", afirmă Audrey Kunin, medic dermatolog și autoarea manualului "The DERMAdoctor Skinstruction".
Făcând sport și mișcare crește circulația și distribuția nutrienților la nivelul celulelor pielii și toxinele parțial nocive sunt îndepărtate, conform sfatulmedicului.ro. Un alt beneficiu îl constituie crearea condițiilor optime pielii pentru a produce colagen, fibra de suport ce previne apariția ridurilor de expresie și de vârstă.

Fără coșuri
Medicii specialiști afirmă că efectuarea de exerciții fizice regulate determină curățarea tenului. "Există foarte multe dovezi care demonstrează că efectuarea de exerciții fizice regulat poate diminua nivelul stresului. Glandele suprarenale vor produce o cantitate mai mică din hormonii care sunt implicați în declanșarea episoadelor de acnee", afirmă David Berman, director medical și chirurg dermato-cosmetolog la Institutul Dermatologic Berman din California.

Mai mult colagen
Deși atunci când facem exerciții fizice, nu ne gândim că au vreun efect anti-îmbătrânire specific, experții au demonstrat contrariul. Mișcarea stimulează producția naturală de colagen, cel care conferă acea senzație de piele tânără.

Adio celulită
Dr. Audrey Kunin susține că efectuarea de anumite exerciții fizice ajută la îndepărtarea celulitei. Prin tonifierea și tracționarea musculaturii prin exerciții fizice de tipul Pilates sau prin fitness, tensiunea va dispărea, reducând aspectul de coajă de portocală. Acesta este un secret pe care instructorii de yoga îl cunosc de foarte mulți ani. Prin creșterea tonusului și întărirea musculaturii, pielea atașată de această musculatură devine fermă și frumoasă, afirmă Vasanthi Bhat, fondator al Centrului Vasantha de Fitness și Sănătate din Santa Clara, California.

Mai puține riduri
Bhat mai crede că exercițiile de întindere musculară, asociate cu exerciții de respirație, ajută la tonifierea întregului organism, incluzând și musculatura facială. Acestea pot da rezultate asemănătoare unui lifting facial.
"Exercițiile efectuate culcat pe spate de tipul - peștele, cămila sau cobra - au efectul unui lifting facial dacă sunt efectuate regulat, în timp ce exercițiile din poziția aplecat în față, ca de exemplu poziția copilului mic, poziția arcuit și exercițiile pentru gât cresc circulația la nivel cerebral", spune Bhat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Alimente care ne întineresc
Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Cum să vă protejați pielea de frig
Pagina a fost generata in 0.4195 secunde