Gestul care poate salva viețile pruncilor din maternitatea Constanța

178
1

Articole de la același autor

Organizația "Salvații Copiii" - filiala Constanța a demarat zilele acestea campania "Un gest pentru o viață", prin care va promova în rândul publicului larg numărul de donații prin SMS 8833, în valoare de 2 euro. Campania este menită să susțină Programul național de reducere a mortalității infantile, pentru modernizarea maternităților și a secțiilor de nou-născuți, precum și pentru oferirea de suport parental.

Inițiativa de acum vine în continuarea campaniei de strângere de fonduri "Bun venit pe lume!", grație căreia, în doar doi ani (2012-2014), organizația a reușit să echipeze cu aparate vitale 54 de secții de nou-născuți din 33 de județe ale țării, printre care și Constanța.

Din păcate, în perioada 1 ianuarie - 1decembrie 2014, conform datelor furni-zate de Spitalul Clinic Județean Constanța, la maternitatea Constanța s-au înregistrat 3.066 nașteri, din care 390 nașteri premature. 43 din bebelușii născuți prematur au decedat. "Sistemul sanitar are nevoie de sprijin comunitar. De fapt, noi suntem sistemul", a declarat dr. Livica Frățiman, șefa secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Câteodată, ca să salvezi o viață este nevoie doar de un gest. În România există, în continuare, zeci de secții de nou-născuți în care copiii născuți înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incu-batoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări.

"Suntem convinși că în județul Constanța există foarte mulți oameni care cred în cauza noastră și împreună, prin aceste gesturi aproape simbolice (2euro 1SMS la 8833), ne vom îndeplini obiectivul. Vom dota secția de nou-născuți a Spitalului Județean cu aparatură medicală modernă și vom contribui astfel la salvarea unor vieți.

Mulțumim partenerilor noștri, Școala Primară "Petre Ispirescu" și Club "Amicii" din Constanța, precum și adolescenților voluntari din Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, care au făcut posibilă lansarea campaniei la Maritimo Shopping Center ", a declarat psiholog Carmen Faliboga, președintele filialei Constanța - Organi- zația "Salvați Copiii".

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore, iar țara noastră se situează în continuare pe primul loc în clasamentul ratei mortalității infantile. Principala cauză de mortalitate infantilă a devenit prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă.

Comentează știrea

Mama unui bebelus prematur
11 februarie 2015
FELICITARI !

Multumesc Salvai Copiii, multumesc Carmen Faliboga ! Este minunat ce faceti ...salvati vieti ...draga Carmen esti un inger si la chip si la suflet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : "Un gest pentru o viață"
Pagina a fost generata in 0.4921 secunde