Herniile nu se vindecă de la sine și se vor agrava cu timpul

261
Herniile nu se vindecă de la sine și se vor agrava cu timpul - hernie-9-iulie-1720528338.jpg

Articole recomandate

În general, simptomele herniei pot varia ca formă și severitate, iar unele pot să nu aibă deloc simptome. Partea bună este că nu toate herniile necesită o intervenție chirurgicală imediată, dar cele mai multe trebuie tratate și reparate. Specialiștii susțin că herniile apar atunci când un organ sau un țesut intern se umflă printr-o ruptură a mușchilor din peretele abdominal. Acestea sunt cauzate de acte precum tusea, strănutul sau ridicarea de obiecte grele. Presiunea pe care aceste activități o exercită asupra zonei abdominale poate forța organul sau țesutul spre exterior prin mușchii slăbiți. Medicii sunt de părere că există mulți factori care contribuie la necesitatea reparației chirurgicale a herniei.

De exemplu, multe hernii trec neobservate timp de câțiva ani până când încep să provoace durere și disconfort. De aceea este important să știți că herniile nu se vindecă de la sine și se vor agrava cu timpul. Deci, dacă începeți să experimentați dureri legate de hernia dumneavoastră, care se agravează cu timpul sau care interferează cu viața de zi cu zi, poate fi timpul să luați în considerare opțiunile chirurgicale. Totodată, mărimea și localizarea herniei sunt alți factori care pot determina dacă va trebui corectată chirurgical.

Dacă se ajunge, totuși, la operație, se poate opta pentru chirurgia laparoscopică, ce se efectuează prin efectuarea de mici incizii și introducerea unui laparoscop într-o incizie de lângă buric. La sfârșit, inciziile vor fi închise cu cusături sau bandă chirurgicală. În același timp, probleme se pot rezolva prin intermediul unei operații deschise.

În astfel de situații, se face o incizie mai mare în loc de inciziile mici făcute în timpul intervenției chirurgicale laparoscopice. Operația deschisă poate fi recomandată în funcție de dimensiunea și localizarea herniei. Deși nu este obișnuită, uneori este posibil ca o intervenție chirurgicală laparoscopică să fie convertită în operație deschisă dacă hernia nu poate fi reparată laparoscopic.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3926 secunde