Afecțiunea care poate fi confundată ușor cu insolația. Aveți grijă, au aceleași simptome!

312
Afecțiunea care poate fi confundată ușor cu insolația. Aveți grijă, au aceleași simptome! - ciroza-1692531046.jpg

Articole de la același autor

Când se află în stadii inițiale, ciroza hepatică nu prezintă simptome îngrijorătoare. Astfel, mulți pacienți o trec cu vederea. În etapa severă a maladiei, însă, afecțiunea transmite câteva semnale care pot fi confundate ușor cu insolația.

Specialiștii susțin că semnele cirozei constă în febră și atacuri de frison, precum și senzație sau stare de rău. Simptomele reflectă, de asemenea, epuizarea termică și insolația, atunci când este cazul, care pot lovi la temperaturi extreme. Ciroza poate provoca, totodată, oboseală și slăbiciune, un alt simptom asociat cu insolația. Alte simptome ale cirozei includ pierderea poftei de mâncare, sensibilitate sau durere în jurul zonei ficatului, piele cu mâncărimi, umflarea picioarelor, a gleznelor și pulpelor din cauza acumulării de lichid, dar și umflarea abdomenului din cauza lichidului.

„Este posibil să observați, de asemenea, modificări ale personalității dumneavoastră, probleme de somn (insomnie), pierderi de memorie, confuzie și dificultăți de concentrare. Acest lucru este cunoscut sub numele de encefalopatie și apare atunci când toxinele vă afectează creierul, deoarece ficatul nu le poate elimina din organism”, explică medicii.

De fiecare dată când ficatul este afectat de un factor toxic, precum consumul exagerat de alcool, sau de o infecție, se activează în organism procese regenerative complexe. În timpul desfășurării procesului, se formează țesut cicatricial, care îngreunează tot mai mult funcționarea organului, până la faza de ciroză hepatică decompensată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 Iulie 2023
Stire din Sănătate : Simptomele psoriazisului facial
Pagina a fost generata in 0.3929 secunde