Dereglările gastrointestinale, manifestare și tipuri

173
Dereglările gastrointestinale, manifestare și tipuri - dereglari-gastrointestinale-1690375540.jpg

Articole de la același autor

Dereglările gastrointestinale reprezintă o patologie care are un răsunet important în ceea ce privește calitatea vieții.

Dereglările gastrointestinale sunt acele tulburări care afectează unul dintre organele ce alcătuiesc tractul gastrointestinal. Cu alte cuvinte, dereglările gastrointestinale au efecte în cavitatea bucală, în faringe, esofag, stomac, în intestinul subțire, gros și în canalul anal. Aceste tulburări mai pot afecta și unul dintre organele parenchimatoase, ficatul, pancreasul sau vezica biliară.

Cele mai frecvente simptome pe care le generează dereglările gastrointestinale sunt balonarea, greața, vărsăturile, constipația, diareea și durerile abdominale. Netratate, simptomele vor ajunge să influențeze puternic starea generală a pacienților. Apar simptome nespecifice. Starea generală va fi alterată, însoțită de fatigabilitate, astenie, somnolență diurnă, lipsa apetitului sau apetit accentuat, scăderea în greutate, păr subțire, friabil, ten palid, piele deshidratată și așa mai departe. De asemenea, simptomatologia specifică gastrointestinală este caracterizată de: diaree, constipație, tenesme, dureri ano-rectale, rectoragie/melenă, dureri abdominale, grețuri, vărsături, balonare și refluxul acid.

Aceste simptome pot varia ca intensitate de la o persoană la alta. Ele diferă în funcție de anotimp, cum este gastrita sezonieră, de exemplu. De asemenea, simptomele pot diferi și în funcție de momentul zilei, precum se întâmplă în cazul refluxului gastro-esoagian. Și statusul psihologic al pacientului reprezintă un factor. Astfel, simptomele sunt influențate îndeaproape de către sistemul nervos. Tocmai din acest motiv, schimbarea stilului de viață, poate duce, de multe ori, la dispariția simptomatologiei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 Iulie 2023
Stire din Sănătate : Simptomele psoriazisului facial
Pagina a fost generata in 0.9623 secunde