Semne ce anunţă accidentele vasculare cerebrale. Nu le ignoraţi!

314
Semne ce anunţă accidentele vasculare cerebrale. Nu le ignoraţi! - atac-2-1680179640.jpeg

Articole de la același autor

Accidentul vascular cerebral nu este ceva ce poate fi ignorat. Ce-i mai rău este că este posibil să fi suferit, deja, un atac vascular cerebral şi să nu vă fi dat seama. De data aceasta nu ne referim la unul major, pentru că atunci centrii nervoşi sunt afectaţi şi acest lucru se observă întrucât persoana respectivă nu mai poate vorbi sau nu ne mai poate mişca. De exemplu, susţin specialiştii, în cazul unui accident minor, schimbările sunt extrem de greu de observat şi nu există neapărat consecinţe imediate, fiind afectate zone ale creierului care nu coordonează funcţii precum cele amintite.

Dacă sunteţi nervos şi nu aveţi neapărat un motiv sau dacă aveţi dificultăţi de concentrare ori nu suportaţi zgomote pe care înainte le ignoraţi ar fi bine să consultaţi medicul. Ar trebui, de asemenea, să vă îngrijoreze şi dacă vă amorţesc brusc faţa, braţele sau picioarele, mai ales pe o parte a corpului, dacă aveţi tulburări de vedere sau ameţeală sau dacă vă pierdeţi echilibrul şi aveţi dureri de cap severe. Din nefericire, cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce trebuie să facă în astfel de situaţii.

Potrivit cercetărilor, şi depresia poate creşte şansele unui atac cerebral cu 30%, din cauza predispoziţiei persoanei depresive de a aduce o viaţă dezordonată, poate de a şi fuma sau de a mânca în exces ori de a neglija să facă mişcare. Totodată, somnul insuficient creşte şansele de acccident vascular cerebral, iar sforăitul din timpul somnului este foarte probabil să aibă legătură cu apariţia sindromului metabolic, factor de risc, de asemenea, pentru atacul cerebral, dar şi pentru bolile de inimă sau de diabet. În acelaşi timp, nu neglijaţi migrenele, mai ales dacă sunt însoţite de vedere înceţoşată sau cu pete albe. Acesta poate fi semnul că aveţi o circulaţie a sângelui defectuoasă, deci un risc crescut de accident vascular.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4739 secunde