Principalul simptom al edemului pulmonar este reprezentat de dispnee

169
Principalul simptom al edemului pulmonar este reprezentat de dispnee - edem-2-1678272429.jpg

Articole de la același autor

Edemul pulmonar este o afecțiune care se manifestă prin prezența exsudatului alveolar și prin creșterea presiunii venoase pulmonare. Medicii susțin că acesta apare ca urmare a insuficienței acute și severe a ventriculului stâng și este o patologie cu un grad mare de mortalitate. De aceea, consultul medical este necesar încă de la apariția primelor simptome. Dintre acestea, principalul simptom este reprezentat de dispnee (dificultatea de a respira). Edemul pulmonar este determinat de creșterea presiunii și de acumularea unei cantități crescute de sânge la nivelul cavităților stângi ale inimii. Ca urmare a presiunii crescute în partea stângă a inimii, crește și presiunea arterei venoase pulmonare, care se transmite până la capilarele pulmonare.

Drept consecință, fluidul pulmonar din capilare traversează peretele capilar și se acumulează la nivelul spațiilor interstițiale și alveolar. Această succesiune de evenimente fiziopatologice apare când la nivelul cordului se instalează anumite afecțiuni: ischemie coronariană acută, decompensarea unei insuficiente cardiace existente, disfuncții valvulare,

aritmii etc. Astfel de afecțiuni apar drept complicații ale unei patologii de fond, dar pot fi cauzate și de un tratament inadecvat sau o complianță scăzută la acesta. De asemenea, respectarea regimului alimentar indicat este foarte importantă. Practic, schimbări ale dietei, cum ar fi consumul excesiv de sare, favorizează apariția edemului pulmonar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.139 secunde