Diferența dintre răceală și gripă. Cum recunoaștem simptomele

231
Diferența dintre răceală și gripă. Cum recunoaștem simptomele - raceala-si-gripa-1697967518.jpg

Articole de la același autor

Se apropie sezonul rece și apar simptomele de răceală. Te doare capul, ai nasul înfundat și începi să tușești tot mai des. În sezonul rece răceala și gripa circulă printre noi. Dar uneori ne întrebăm dacă avem răceală sau gripă. Trebuie să cunoaștem simptomele și diferența dintre cele două afecțiuni, să știm de ce tratament avem nevoie.

Specialiștii ne spun că răceala în mod normal este cauzată de rinovirusuri, care circulă prin aer în special în sezonul rece. Aceste virusuri afectează căile respiratorii superioare, însă provoacă infecții virale de gravitate mică spre medie. Răcelile comune mai sunt numite și viroze.

De asemenea, tot virusurile stau și la baza gripelor, de această dată cele gripale. Virusurile gripale sunt mai puternice și afectează sistemul respirator mai în profunzime. Gripa se dezvoltă în general în cadrul unor epidemii. Chiar dacă tindem să credem acest lucru, medicii ne spun că niciodată nu răcim niciodată pentru că stăm în frig sau în curent. Un astfel de mediu poate doar să ne slăbească sistemul imunitar și să favorizeze astfel apariția bolii, însă nu ne vom îmbolnăvi decât atunci când contactăm un virus sau o bacterie.

Răceala se manifestă prin strănut, nas înfundat și care curge, durere moderată în gât, tuse ușoară, durere sau slăbiciune musculară slabă, dureri ușoare sau moderate de cap. Când intervin simptomele menționate, starea generală este una proastă, apar paloarea și ochii obosiți, care ustură. Uneori poate apărea și febra, mică sau moderată (până la 38°C).

În schimb, gripa se manifestă prin tuse și disconfort la nivelul pieptului, febră mare și foarte mare, durere și slăbiciune musculară mai pronunțate decât în cazul răcelii, dureri de cap, oboseală accentuată, stări de leșin sau amețeală, frisoane, diaree și senzație de vomă. Uneori, apar durerea în gât și nasul înfundat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 Iulie 2023
Stire din Sănătate : Simptomele psoriazisului facial
Pagina a fost generata in 0.3955 secunde