Sportul nu vă ajută prea mult în diminuarea simptomelor răcelii

129
Sportul nu vă ajută prea mult în diminuarea simptomelor răcelii - raaceala-1695983786.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, atunci când sunteţi bolnav, probabil că vă gândiţi să nu mai mergeţi la sală, dar ce-i de făcut dacă aveţi doar o răceală ușoară? Răspunsul este „depinde”, pentru că nu toate răcelile sunt la fel. De exemplu, sunt medici care spun că dacă aveţi o răceală ușoară aţi putea să faceţi sport și chiar vă face bine, deoarece activitatea fizică contribuie la producția de endorfine care dau o stare de bine.

Cum afectează, însă, răceala sportul? Aceasta are numeroase simptome care pot afecta capacitatea de a face sport. Când sunteţi răcit, corpul face tot posibilul pentru a lupta, iar mișcarea poate cauza oboseală. Prin urmare, va scădea anduranța în timpul antrenamentului și este afectată și forța musculară.

Totodată, dacă aveţi febră, corpul are de suferit în ceea ce privește reglarea temperaturii corporale. El se încălzește mai repede, iar dacă practicaţi sportul în aceste condiții, veţi transpira mai mult și există un risc mai mare de deshidratare. În acelaşi timp, sportul ușor poate ajuta sistemul imunitar pe termen lung, însă, odată ce aţi răcit, activitatea fizică nu vă ajută prea mult în diminuarea simptomelor. La acest moment, nu există cercetări care să arate că sportul reduce durata răcelii. Cu toate acestea, el vă ajută să vă simțiţi mai bine. Totuși, dacă faceţi sport excesiv când sunteţi răcit, este posibil ca răceala să se prelungească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.915 secunde