Hipertensiunea arterială, ţinută în frâu şi fără medicamente

248
Hipertensiunea arterială, ţinută în frâu şi fără medicamente - hipertensiuneaarteriala-1650047007.jpg

Articole de la același autor

Considerată una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale momentului, hipertensiunea reprezintă o creştere excesivă a presiunii arteriale. Tensiunea arterială este influenţată de stres, alimente, boli, sedentarism, dar poate fi prevenită dacă adoptaţi un stil de viaţă sănătos.

Există anumite activităţi care duc la creşterea sau scăderea presiunii arteriale în limite normale. De exemplu, în cazul în care alergaţi, presiunea arterială creşte, iar când dormiţi, aceasta scade. Însă, unele persoane au tensiunea crescută la valori ridicate aproape tot timpul, deoarece sângele împinge în pereţii arterelor cu o forţă mai mare decât în mod normal. Acestea suferă de hipertensiune.

Potrivit specialiştilor, peste 90 la sută din cazurile de hipertensiune sunt provocate fie de modul de viaţă sau de mediul înconjurător, fie de antecedentele familiale. Din fericire, există posibilitatea de a preveni şi controla hipertensiunea. Tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi cont, în primul rând, de alimentaţie. Spre exemplu, cafeaua este un excitant care are multe efecte nocive asupra celor predispuşi la hipertensiune arterială întrucât determină creşterea presiunii sângelui. Tensiunea creşte şi mai mult atunci când consumaţi cafea şi sunteţi sub influenţa stresului. De asemenea, toate băuturile care conţin cafeină au acelaşi efect.

Un alt factor favorizant al creşterii tensiunii este sarea. Din acest motiv, nu ar trebui să condimentaţi mâncarea cu sare şi nici să consumaţi alimente care conţin sare adăugată. Eventual, puteţi folosi un înlocuitor de sare de la farmacie.

Medicii recomandă consumul zilnic de ciocolată, dar neapărat neagră şi în cantităţi limitate, deoarece ajută la elasticitatea vaselor de sânge şi asigură echilibrul presiunii arteriale. Sunt recomandate fructele şi legumele bogate în potasiu, cum ar fi cartofii, roşiile, bananele, portocalele, pepenele galben, fructele uscate sau fasolea boabe. În plus, specialiştii sunt de părere că 30 de minute zilnice de mers alert ajută la reducerea şi echilibrarea tensiunii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4011 secunde