Hipertensivii, risc de complicații în sezonul rece

130
Hipertensivii, risc de complicații în sezonul rece - hipertensivii-1420988999.jpg

Articole de la același autor

Principalul factor de risc în bolile cardiovasculare, hipertensiunea arte-rială se manifestă acut în perioadele cu temperaturi scăzute.

Altfel spus, în cursul zilelor friguroase de toamnă și iarnă, tensiunea arterială are tendința să crească, față de perioada caldă a anului, crescând astfel riscul de accident vascular cerebral.

Printre recomandările medicale pentru evitarea complicațiilor provocate de hipertensiunea arterială se numără dieta fără sare, reducerea grăsimilor animale din alimentație, creșterea efortului fizic dimineața și seara și creșterea consumului de fructe și legume.

Se recomandă eliminarea stresului și a consumului de alcool și tutun și menținerea trata-mentului antihipertensiv.

"Hipertensiunea arte-rială netratată poate reprezenta un precursor pentru infarct miocardic sau de accidente vasculare cerebrale. Apoi, consumul excesiv de sare, sedentarismul, consumul de alcool și fumatul ridică mari probleme în cazul unui astfel de pacient. Pe lângă schemele specifice de tratament, pacienților nu le rămâne decât să își supravegheze greutatea, să urmeze cure cu potasiu, magneziu și calciu și să își asigure un aport minim de omega 3 și omega 6", a precizat dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de răceală și gripă
Pagina a fost generata in 0.3239 secunde