Igiena orală la copiii mici. De la ştersul gingiilor, la exemplul personal

303
Igiena orală la copiii mici. De la ştersul gingiilor, la exemplul personal - igienaorala1-1649443059.jpg

Articole de la același autor

Dinţii de lapte se dezvoltă în timp ce bebeluşii se află încă în uter. Nou-născuţii au un set complet de 20 de dinţi de lapte ascunşi în gingii. Cu toate acestea, dinţii apar în momente diferite. În cele mai multe cazuri, dinţii încep să-şi facă apariţia când copilul are între șase şi zece luni, însă, la unii copii, dinţii apar încă de la trei luni. În alte situaţii, dinţii îşi fac apariţia abia după ce micuţul împlineşte vârsta de un an. De asemenea, există şi un număr foarte mic de copii care se nasc cu 1-2 dinţi.

Îngrijirea dinţilor de lapte poate fi începută înainte de apariţia primului dinte al copilului. După ce bebeluşul împlineşte aproximativ trei luni, îi puteţi şterge uşor gingiile cu un material curat şi umed de două ori pe zi. În acest fel, îl puteţi pregăti pe cel mic pentru primele periaje după apariţia primului dinte.

De îndată ce apare primul dinte, curăţaţi dantura celui mic cu ajutorul unei periuţe de dinţi moale pentru sugari, concepută pentru copiii mai mici de doi ani. Ulterior, obişnuirea copilului cu o igienă orală corectă de la cea mai fragedă vârstă îi va influenţa sănătatea pe tot parcursul vieţii. Puteţi începe prin a-i da exemplul personal: dacă respectaţi regulile de igienă dentară, copilul va învăţa de la dumneavoastră cât de importantă este. Pentru a privi igiena dentară ca pe o activitate plăcută, îl puteţi încuraja lăsându-l să-şi aleagă singur periuţa de dinţi şi transformând periajul într-o activitate de familie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Probleme cu gingiile și la tinerețe?
Pagina a fost generata in 0.5777 secunde