Îngrijirea şi igiena corpului sunt esenţiale după o operaţie

248
Îngrijirea şi igiena corpului sunt esenţiale după o operaţie - fond-igiena-2jpg3-1698320354.jpg

Articole de la același autor

Intervențiile chirurgicale reprezintă niște proceduri medicale complexe, care necesită o atenție sporită în ceea ce privește îngrijirea și igiena corpului, după ce au fost realizate. Practic, menținerea unei igiene corecte este esențială pentru prevenirea infecțiilor și promovarea unei recuperări rapide.

Specialiștii susțin că, după o intervenție chirurgicală, este important să acordați o atenție deosebită îngrijirii plăgii. În primul rând, urmăriți recomandările medicului în privința curățării și pansării plăgii. Potrivit dr. Ruslan Șcarăbnîi, asigurați-vă că spălați mâinile înainte de a atinge plaga și utilizați materiale sterile pentru a evita contaminarea. Evitați să vă zgâriați sau să vă scărpinați plaga și încercați să evitați umezirea acesteia. Dacă observați orice semne de infecție, cum ar fi roșeață, umflături sau secreții neobișnuite, consultați imediat medicul. De asemenea, după o operație, este important să mențineți o igienă corporală adecvată, chiar și în zonele care nu sunt direct afectate de operație.

„Puteți face o baie sau un duș cu apă caldă, folosind săpunuri moi și fără parfumuri. Evitați să folosiți bureți aspri, deoarece acestea pot irita pielea sensibilă. În cazul în care aveți tuburi de drenaj sau fire de sutură, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a face baie sau duș pentru a primi instrucțiuni specifice. Medicul vă va prescrie, probabil, medicamente pentru a controla durerea. Asigurați-vă că urmați cu strictețe instrucțiunile privind dozajul și administrarea acestora. Pentru a vă menține igiena corporală, puteți lua în considerare utilizarea unui duș, în locul unei băi pentru a evita înmuierea plăgii. De asemenea, puteți utiliza perne sau perne moi pentru a susține zonele afectate și a vă menține confortul. Alegerea îmbrăcămintei și a lenjeriei intime adecvate poate contribui, şi ea, la confortul și igiena dumneavoastră după o intervenție chirurgicală. Optați pentru haine largi, confecționate din materiale moi și naturale, care nu freacă sau irită pielea sensibilă. De asemenea, asigurați-vă că lenjeria intimă este curată și că se potrivește corect, fără a exercita presiune asupra zonei operației”, a explicat medicul.

Nu uitaţi că o alimentație sănătoasă și o hidratare adecvată sunt esențiale pentru recuperarea rapidă după o intervenție chirurgicală. Ca urmare, consumați alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, proteinele slabe și cerealele integrale. Evitați alimentele procesate și alimentele bogate în grăsimi și zaharuri rafinate. De asemenea, asigurați-vă că beți suficiente lichide, cum ar fi apă și sucuri naturale, pentru a menține hidratarea optimă. Respectați întotdeauna indicațiile medicului și nu ezitați să consultați profesioniștii în domeniul medical, în cazul în care întâmpinați orice nelămuriri sau complicații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8971 secunde