Întinderile în sarcină ajută la prevenirea şi ameliorarea durerilor

145
Întinderile în sarcină ajută la prevenirea şi ameliorarea durerilor - exercitii2-1640793427.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă sunteți însărcinată, acest lucru nu ar trebui să vă împiedice să faceți mișcare. De fapt, susțin specialiștii, întinderile în sarcină ajută la prevenirea şi ameliorarea durerilor de spate şi şold. În plus, pot ajuta la prevenirea crampelor şi a picioarelor grele. Pe timpul celor nouă luni, din cauza modificărilor suferite de corpul femeilor, durerile de spate, şold şi picioare sunt frecvente, dar există câteva exerciţii de întindere care pot ajuta la ameliorarea şi prevenirea durerii. 


Desigur, aceste întinderi au mai multe beneficii: pot ajuta femeile însărcinate să rămână în formă şi relaxate şi chiar să le pregătească pentru naştere. În orice caz, sarcina este o etapă în care femeia trebuie să ia în considerare limitările şi afecţiunile preexistente. În acest sens, nu ar trebui să exagereze cu aceste întinderi. De asemenea, ar trebui să evite poziţiile care pun presiune pe burtă. 


Deşi experţii recomandă exerciţii fizice în timpul sarcinii, cel mai bine este să vă adresați medicului ginecolog. În plus, exerciţiile fizice nu sunt recomandate în următoarele cazuri: sarcină cu risc ridicat, risc de avort spontan, placentă joasă şi alte afecţiuni. Pentru cele care pot face mișcare, principalul beneficiu al întinderilor în timpul sarcinii este îmbunătăţirea flexibilităţii musculare. 


În plus, exerciţiile de întindere pentru gravide ajută la menţinerea unui echilibru mai bun. Dacă sunt practicate corect, cu controlul respiraţiei şi respiraţie profundă şi lentă, întinderile favorizează relaxarea generală, care aduce beneficii atât mamei, cât şi bebeluşului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4297 secunde