Puteţi rămâne însărcinată şi după legarea trompelor

1423
Puteţi rămâne însărcinată şi după legarea trompelor - sarcina2-1635086005.jpg

Articole de la același autor

Medicii le întreabă, deseori, pe viitoarele mămici dacă după ce dau naştere unui copil doresc să îşi lege trompele, pentru a evita instalarea unei alte sarcini pe viitor. Uneori, însă, unele femei se răzgândesc şi chiar după efectuarea acestei proceduri vor încă un bebeluş. Întrebarea ce vine din partea multora este dacă mai pot face acest lucru. Răspunsul este da, puteţi să obţineţi o sarcină şi după legarea trompelor.

Potrivit dr. Liliana Dinescu, legarea trompelor este o metodă permanentă de contracepţie. Deşi se poate efectua o procedură de inversare, trebuie să reţineţi că aceasta este complexă şi nu are întotdeauna succes.

Prin urmare, probabilitatea sarcinii este mult mai mică. Legarea trompelor implică tăierea, legarea sau blocarea trompelor uterine. Prin urmare, face ca atât ovulul, cât şi sperma să nu se deplaseze către trompe, făcând imposibilă fecundarea. Legarea trompelor este considerată o metodă de sterilizare feminină. Este sigură şi eficientă în prevenirea concepţiei, dar una din 100 de femei poate rămâne însărcinată în mod natural după procedură. În general, legarea trompelor se face pentru a preveni sarcina permanent. Cu toate acestea, procedura de inversare este posibilă, în funcţie de modul în care a fost efectuată ligatura tubară, de modul în care s-a vindecat şi de momentul în care a fost efectuată. Cu cât au existat mai puţine leziuni ale trompelor uterine, cu atât mai mare este posibilitatea de a le reconstitui prin intervenţie chirurgicală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5607 secunde