Învaţă să-ţi asculţi corpul. Bolile de tiroidă dau semnale clare

287
Învaţă să-ţi asculţi corpul. Bolile de tiroidă dau semnale clare - invata-sa-iti-asculti-1717698029.jpg

Articole recomandate

Dereglările glandei tiroide sunt destul de des întâlnite mai ales atunci când organismul suferă transformări majore, cum ar fi la naştere, la pubertate sau după 60 de ani. Una dintre cele mai importante glande ale corpului, tiroida este situată la nivelul bazei gâtului şi produce hormoni cu rolul de a regla metabolismul.

Aceasta este responsabilă de temperatura corpului, circulaţia sângelui, apetitul şi nivelul de energie. Mai mult, tiroida acţionează asupra tonusului muscular, a zahărului şi a colesterolului din sânge, a sistemului central nervos şi influenţează în special procesul de metabolizare a carbohidraţilor şi a grăsimilor. În cazul în care întâmpinaţi probleme cu funcţionarea corectă a acestei glande, efectele pot fi destul de severe.

Problemele glandei tiroide sunt strâns legate de producţia hormonilor tiroidieni. Dacă aceasta este prea mare, există riscul declanşării hipertiroidei, iar dacă este prea mică, poate apărea hipotiroida.

De cele mai multe ori, în caz de hipotiroidism, organele nu mai funcţionează la capacitate normală şi îşi încetinesc activitatea. Printre semnalele care ar trebui să vă dea de bănuit sunt oboseala şi epuizarea fizică, acumularea de kilograme, lipsa de iniţiativă, apatia, pielea rece şi uscată, părul deteriorat şi unghiile casante, imposibilitatea de concentrare.

Totodată, bolnavii afectaţi de hipotiroidism prezintă o intoleranţă la temperaturi scăzute, au tulburări de memorie, dureri musculare, colesterolul ridicat, sunt depresive şi au pulsul scăzut. Persoanele care prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi sunt cele care au antecedente familiale cu boli tiroidiene, femeile care au născut recent şi cele care au peste 40 de ani, dar şi bărbaţii în vârstă de peste 65 de ani.

Glanda tiroidă mai poate fi afectată şi de secreţia exagerată de hormon tiroidian, ceea ce duce la hipertiroidism. Simptomele acestei boli sunt: nervozitatea accentuată, tulburările de somn, oboseală musculară, scădere în greutate, transpiraţii abundente, flatulenţe şi balonări frecvente, creşterea frecvenţei bătăilor inimii sau căderea părului. Lăsată netratată, această boală poate duce la complicaţii precum hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, scăderea acuităţii vizuale sau chiar tulburări psihice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3508 secunde