Keratita poate duce la pierderea vederii

517
Keratita poate duce la pierderea vederii - keratita-4-august-1691170676.jpg

Articole de la același autor

Keratita este procesul inflamator de la nivelul corneei, o membrană transparentă, fibroasă, care acoperă partea anterioară a ochiului. Potrivit specialiștilor, boala poate fi de două tipuri: noninfecțioasă, când este produsă de o traumă la nivel cornean și infecțioasă. Keratita infecțioasă, la rândul ei, poate fi de mai multe tipuri: parazitară (infecția cu Acanthamoeba), bacteriană, virală și fungică.

De precizat că cea amibiană este o boală infecțioasă severă, care, dacă nu este tratată la timp, poate duce la pierderea vederii. De regulă, ea apare din cauza contaminării cu diverși paraziți, în urma folosirii incorecte a lentilelor de contact.

La început, simptomele sunt aparent inexplicabile și disproporționate față de aspectul clinic normal: durerea severă (senzația de corp străin în ochi); fotofobia; lăcrimare intensă; spasme ale musculaturii pleoapelor; vedere încețoșată; scăderea acuității vizuale (netratată, keratita poate duce la orbire). Indiferent de forma clinică sub care se prezintă keratita (infecțioasă sau noninfecțioasă), semnele inflamației active sunt comune. Cert este că, în urma procesului inflamator, corneea își pierde transparența și epiteliul poate fi ulcerat. Ulcerarea este, în general, superficială și limitată, dar se poate extinde, rezultând perforarea corneei. Astfel, sunt provocate scurgeri apoase și crește riscul de infecție pentru structurile intraoculare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.587 secunde