Scăderea vederii poate fi legată și de stilul de viață

2426
Scăderea vederii poate fi legată și de stilul de viață - fond-ochi-1-1679060219.png

Articole de la același autor

Nu mai vedeţi bine? Cauzele care provoacă scăderea vederii pot fi diverse, iar acestea sunt, de cele mai multe ori, în strânsă legătură cu stilul de viață, obiceiuri greșite sau cu problemele de sănătate preexistente. Pe lângă acestea, înaintarea în vârstă reprezintă un factor declanșator în ceea ce privește dezvoltarea afecțiunilor frecvent întâlnite cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul.

Pe lângă toate acestea, trebuie luat în considerare și istoricul medical al familiei pentru a intui posibile probleme de vedere care pot apărea.

În orice caz, este nevoie ca orice afecțiune să fie identificată timpuriu, să fiți precauți pentru a nu provoca efecte negative sau înrăutăți situația actuală și să aplicați tratamentul corespunzător. Potrivit dr. Andreea Ciubotaru, pe măsură ce trece timpul ochii suferă anumite modificări. De cele mai multe ori, afecțiunile oftalmologice care apar pot fi corectate cu ochelari, lentile de contact sau în mod chirurgical. Sunt însă și cazuri în care medicul oftalmolog, în urma investigațiilor, vă poate spune că vederea va rămâne una scăzută, indiferent de modalitățile de tratament pe care le adoptați. Aceasta vă poate împiedica din a vă realiza sarcinile zilnice cum ar fi: cititul, realizarea cumpărăturilor, aranjarea mesei sau acordarea unei semnături, cusutul etc.

Ei bine, dacă suspectați orice modificare sau problemă în ceea ce privește starea vederii voastre, atunci trebuie să luați inițiativă și să vă asigurați că veți avea parte de un control de specialitate. Când vine vorba de persoanele predispuse acestui tip de problemă, oricine poate fi afectat de vederea scăzută, deoarece aceasta poate fi cauzată de o diversitate de condiții, obiceiuri sau afecțiuni asociate.

În cazul în care vă confruntați cu dificultăți în realizarea sarcinilor zilnice simple, este clar că aveți nevoie de o consultație oftalmologică realizată de medicul specialist. Acestea constau în utilizarea luminii, a lupelor, a diagramelor speciale, elementele care au rol în testarea acuității vizuale, a câmpului vizual și percepției adâncimii. Astfel, medicul va stabili un diagnostic clar, va identifica implicit problema, nivelul de evoluției al acesteia și modalitatea de tratare corespunzătoare. Iată care sunt obiceiurile negative pe care trebuie să le eliminați din viața de zi cu zi:

Timpul îndelungat pe ecran. Lucrul pe computer ore în șir, timpul petrecut pe smartphone pot conduce către uscarea ochilor, vederea încețoșată sau alte probleme de sănătate. Pentru a evita starea de extenuare și oboseală a ochilor în timp ce vă aflați în fața computerului, puteți folosi ochelari de protecție digitală împotriva luminii albastre. Totodată, este bine să aveți în vedere organizarea și monitorizarea orelor pe care le petreceți la calculator și să luați câte o pauză la fiecare 20 de minute pentru a privi în altă direcție. Apoi, din moment ce nu consumați suficientă apă, ochii sunt predispuși la deshidratare, iar acest obicei negativ va duce la ochi uscați, umflați și roșii. Pe lângă hidratare, alimentația zilnică este la fel de importantă. Consumați alimente care vă vor ajuta să preveniții afecțiunile ochilor. Alimentele recomandate sunt: legumele cu frunze verzi, ouăle, nucile și fructele de mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4346 secunde