Medicii, obligați să justifice medicamentele prescrise

282
Medicii,  obligați să justifice medicamentele prescrise - mediciiobligati-1401813984.jpg

Articole de la același autor

Începând din această lună, prescrierea medicamentelor de către medicii de familie sau medicii specialiști se va face în baza unui formular nou, potrivit reprezentanților CJAS Constanța. Este vorba despre formularul de prescripție medicală electronică pentru medicamente cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu.

Practic, medicii care eliberează rețeta vor trebui să justifice medicamentele prescrise.

"Rețetele electronice au fost modificate începând cu 1 februarie 2014, prin Ordinul Ministerului Sănătății. Concret, de la acea dată, documentul cuprinde o nouă secțiune, în care se menționează succint situațiile pentru care medicamentul a fost prescris și denumirea comercială a acestuia. La întocmirea rețetei, pacientul poate solicita medicului precizări privind prețurile medicamentelor recomandate", susține președintele CJAS Constanța, Dragoș Poteleanu.

Chiar dacă modul în care medicamentele sunt prescrise s-a schimbat, procedura de obținere a unei rețete a rămas aceeași: pacientul merge la medicul de familie, care îl consultă și îi prescrie medicamentele necesare pentru tratarea afecțiunii.

Nici în cazul rețetelor compensate, lucrurile nu se modifică. Pentru a beneficia de rețete compensate, pacientul trebuie să fie asigurat sau să fie înscris într-un program național de sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5221 secunde