Ministerul Sănătății a scăzut termenul. Farmaciile vor putea elibera antibiotice fără rețetă doar pentru 48 de ore

945
Ministerul Sănătății a scăzut termenul. Farmaciile vor putea elibera antibiotice fără rețetă doar pentru 48 de ore - ymfjnwrhmgm2nmmwztzinmezn2u1njhl-1705945642.jpg
Doza de antibiotic pentru situații de urgență, care se poate elibera fără prescripție medicală, va scădea de la 72 la 48 de ore, a anunțat luni Ministerul Sănătății. 


De asemenea, reprezentanții ministerului au mai anunțat și faptul că noul ordin privind eliberarea antibioticelor în farmacii nu impune niciun model special de formular.


Doar în situații de urgență se vor putea elibera anumite antibiotice fără rețetă.


„Pentru limitarea eliberării antibioticelor fără rețetă, Ministerul Sănătății a redus termenul pentru situațiile de urgență de la 72 la 48 de ore. Eliberarea dozei de urgență trebuie urmată de prezentarea ulterioară a pacientului la medic pentru consult și obținerea unei prescripții adaptate afecțiunii sale”, a precizat Ministerul Sănătății, luni, într-un comunicat de presă.


Doar în situații de urgență se vor putea elibera anumite antibiotice fără rețetă, care acoperă doza pentru două zile, adică 48 de ore. De menționat este faptul că doza de urgență poate fi eliberată o singură dată în cursul unui tratament, în baza unei declarații pe proprie răspundere a pacientului. Acesta trebuie să scrie că nu a mai luat acel antibiotic din altă farmacie.


Cum se vor elibera antibioticele pentru copii


„Antibioticele pentru copii (siropuri, forme pediatrice în soluție) se vor elibera de către farmacie în ambalajul cel mai mic disponibil, care să poată acoperi doza necesară de urgență”, au mai transmis aceștia.


„Ordinul ministrului Sănătății reglementează informațiile minime care trebuie să fie cuprinse în prescripție și nu impune niciun model special de formular. Antibioticele se vor elibera în baza unei rețete care se reține în farmacie”, a mai precizat Ministerul Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.322 secunde