Mișcarea este esențială pentru a vă reface după naștere

154
Mișcarea este esențială pentru a vă reface după naștere - miscarea3-1658927481.jpg

Articole de la același autor

Nașterea prin cezariană necesită intervenție chirurgicală. Este o incizie făcută în abdomen și în uterul mamei. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de nașterea naturală, recuperarea este mai lentă și este nevoie de mai multă îngrijire. În plus, poate dura puțin mai mult pentru a pierde în greutate, deoarece mușchii abdomenului sunt tăiați. Specialiștii spun că, imediat după intervenție și nașterea copilului, va fi esențial să obțineți aprobarea medicului pentru a începe să faceți mișcare și a minimiza riscurile.


După naștere, este normal ca mama să își dorească să arate bine și să se întoarcă la activitatea obișnuită cât mai curând, dar trebuie să aveți răbdare, întrucât lucrurile sunt diferite din cauza consecințelor intervenției. În primul rând, corpul trebuie să se recupereze. De asemenea, zona trebuie să fie bine vindecată înainte de a vă aventura în anumite mișcări. Conform unor studii, pentru a ajuta la recuperarea după cezariană nu se recomandă repaus total. De fapt, revenirea la activitate este o provocare, deoarece disconfortul pe care îl puteți simți face dificilă inițiativa. 


Cu toate acestea, este important să începeți să vă mișcați încet. Exercițiile hipopresive sunt acelea ce includ poziții pentru a reduce presiunea intraabdominală. Începeți prin a sta pe spate, după care puneți mâinile pe burtă. Inspirați adânc pe nas și expirați pe gură. În acest proces, trebuie să contractați mușchii abdominali. Repetați exercițiul până când finalizați seria. Puteți face între cinci și zece repetări. În primele zile, cel mai bine este să vă odihniți acasă. Oricum, scopul este să ieșiți la o plimbare cât mai curând posibil, deoarece vă va ajuta să vă limpeziți mintea. În general, se estimează că puteți începe să mergeți pe jos între a doua și a patra zi după cezariană, în funcție de cum vă simțiți. Desigur, este recomandat să începeți foarte încet și să creșteți ritmul treptat



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3491 secunde