Ne topim la umbră! Răcoarea adevărată vine din fructe

175
Ne topim la umbră! Răcoarea adevărată vine din fructe - racoarefructevara-1438013015.jpg

Articole de la același autor

Este sfârșitul lui Cuptor, așa cum numeau bunicii noștri luna iulie. Și pentru că temperaturile care se apropie de 40 de grade Celsius sunt o reală amenințare la adresa sănătății noastre, medicii fac o serie de recomandări pe care trebuie să le urmăm întocmai, dacă vrem să trecem cu bine peste arșița verii.

Este arhicunoscut faptul că prin transpirație, corpul își reglează temperatura. Totul bine până aici. Însă, odată cu apa, se elimină și cantități mari de minerale. Dar ca să venim de hac carențelor de orice fel și să anihilăm efectele caniculei avem antidotul ideal: fructele și legumele proaspete. Abuzați de pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii, deoarece conțin o mare cantitate de apă. Nu aceleași cuvinte de laudă avem despre alcool, deoarece duce la deshidratare și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Lăsăm deoparte și cofeina, dar și sucurile răcoritoare carbogazoase.

Despre fructe, numai de bine

Premiul 1 cu coroniță îl primește pepenele, în ambele variante de culoare - roșu sau galben, datorită celor 95 la sută procente de apă. Hidratant la superlativ, pepenele roșu este o sursă bogată de vitamine A și C, conține vitamina B6, beta-caroten, tiamină și potasiu. Atenție! Pepenele pe care îl cumpărăm trebuie să fie tare și simetric, să nu aibă tăieturi sau urme de lovituri.

Nici coacăzele nu sunt mai prejos, 93% apă, merele - 90-93%, castraveții și ardeii cu 92%, roșiile 90%, dovleceii cu 85-90%. Și lista poate continua cu caise, piersici, pere, prune și struguri, toate pline de apă și vitamine. Așadar, vara aceasta avem liber la ronțăit fructe și legume: hidratare optimă și calorii puține.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7473 secunde