Atenție ce mâncați și ce beți, pe timp de caniculă!

180
Atenție ce mâncați și ce beți, pe timp de caniculă! - atentiecanicula-1437916038.jpg

Articole de la același autor

Canicula mai zăbovește pe litoral câteva zile bune, așa că aveți grijă de sănătatea dumneavoastră în această perioadă. Respectați recomandările medicilor și evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, între orele 11 și 18. 


Pentru a face față acestor tempe-raturi ridicate, Direcția de Sănătate Publică ne face câteva recomandări. Astfel, dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât tempe-ratura să fie cu doar cinci grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 de grade Celsius. Dacă nu aveți aer condiționat în locuință sau la locul de muncă, petreceți două - trei ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat, cum ar fi cinematografe, spații publice, magazine. 


"Consumați zilnic cel puțin doi litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. Beți un pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15 - 20 de minute. Consumați în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete, cum ar fi pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii, deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar cu apă", ne sfătuiește dr. Loti Popescu, reprezentantul DSP Constanța. 


Dușuri dese la copii 
Sugarilor și copiilor mici trebuie să le acordăm o atenție mare, să-i îmbrăcăm lejer, cu hăinuțe din ma-teriale textile vegetale comode. Nu trebuie să-i scoatem din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi, și, obligatoriu, cu capul aco-perit de o șepcuță sau căciuliță. 


"Ei trebuie alăptați la cerere și hidratați permanent, cu apă plată sau apă cu proprietăți organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab îndulcit, fructe proaspete și foarte bine spălate. Sugarii și copiii mici trebuie îmbăiați cel puțin o dată pe zi și, obligatoriu, seara la culcare. Copiilor preșcolari li se vor face dușuri cu apă la temperatura camerei", ne recomandă specialistul. 


În ce privește persoanele vârstnice sau cu afecțiuni cronice, acestea trebuie, în primul rând, să evite circulația în perioadele de vârf ale caniculei, sau, dacă este absolut necesar, să folosească îmbrăcăminte ușoară din materiale vegetale, precum și pălăriuță de protecție pe cap. Să se hidrateze corespunzător și să-și continue tratamentele conform indicațiilor medicului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4377 secunde