Nu vă speriaţi! Adenomul de prostată este benign

158
Nu vă speriaţi! Adenomul de prostată este benign - adenom-2-1701777756.jpg

Articole de la același autor

Adenomul de prostată sau hipertrofia prostatică benignă este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta de 40-50 de ani și împiedică buna funcționare a sistemului urinar. De asemenea, sunt şi situaţii în care poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. De cele mai multe ori, susţin specialiştii, afecţiunea apare atunci când celulele prostatei încep să se multiplice, fapt care duce apoi la inflamarea prostatei și la modificarea actului micțional, prin blocarea fluxului urinar.

Astfel, pe măsură ce prostata crește, va pune presiune pe pereții uretrei, iar vezica urinară își pierde capacitatea de a se goli complet. Medicii spun că chiar dacă adenomul de prostată și cancerul de prostată pot avea simptome similare, aceste două afecțiuni sunt diferite. Ca urmare, adenomul de prostată este benign și, în același timp, nu crește riscul de apariție a cancerului de prostată.

Cancerul de prostată, în schimb, este o boală mult mai serioasă care necesită tratament specializat. În cazul adenomului de prostată, simptomele se pot ameliora fără tratament și prin menținerea unui stil de viață sănătos. Cauzele care duc la apariția diagnosticului nu sunt încă stabilite cu exactitate, dar afecțiunea este asociată cu înaintarea în vârstă și cu modificările nivelului de hormoni. O altă cauză este legată de creșterea nivelului unui hormon masculin care are un rol important în dezvoltarea prostatei. Atunci când nivelul de testosteron din sânge începe să scadă, nivelul acestuia crește și se acumulează în prostată, acest factor putând accelera multiplicarea celulelor prostatei. Totodată, bărbații care au trecut printr-o intervenție de îndepărtare a testiculelor la o vârstă fragedă nu vor dezvolta mai târziu adenomul de prostată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Stire din Sănătate : Care sunt simptomele adenomului de prostată
Vineri, 20 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Când este necesar controlul urologic
Pagina a fost generata in 0.5348 secunde