Obiceiuri zilnice pentru o îngrijire delicată a pielii

142
Obiceiuri zilnice pentru o îngrijire delicată a pielii - ingrijirea-pielii-1697543802.jpg

Articole de la același autor

Pe parcursul vieții, pielea noastră suferă foarte multe transformări, unele în bine, altele în rău. Modul în care pielea arată în diverse etape ale vieții depinde foarte mult de felul în care este îngrijită. Un rol important, desigur, îl joacă și genele pe care le avem, dar rutinele inteligente de îngrijire contribuie foarte mult la menținerea sănătății și vitalității pielii.

Curățarea zilnică a pielii și bărbieritul pot influența aspectul ei. Pentru a o menține sănătoasă și luminoasă, este recomandat să o îngrijești delicat și cu blândețe. În primul rând, încearcă să limitezi timpul petrecut la duș sau în cadă. Apa caldă și dușurile sau băile lungi elimină grăsimea naturală de pe piele și o usucă. Tocmai de aceea, cele mai indicate sunt dușurile scurte, de aproximativ 10 minute și cu apă călduță, și nu fierbinte! De asemenea, caută să eviți săpunurile puternice, care pot îndepărta grăsimea de pe piele. Alege produse de curățare ușoare și cât mai naturale!

Un alt sfat important al specialiștilor, pentru bărbați, este să dea jos barba delicat. Pentru a-ți proteja și hidrata pielea, aplică, întotdeauna, înainte de bărbierit cremă, loțiune sau gelul special de bărbierit. Iar după duș, este recomandat să-ți usuci pielea tamponând-o ușor cu un prosop moale. Trebuie să rămână un anumit nivel de umiditate pe piele. Iar dacă ai pielea uscată, alege o loțiune hidratantă potrivită tipului tău de piele. Pentru utilizarea zilnică, caută o cremă cu factor de protecție solară. Nu în ultimul rând, la fel de important este să eviți exfoliantele fizice, care pot fi dure și duc la iritații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4399 secunde