Poate nici nu te așteptai, dar perna îți poate afecta tenul

199
Poate nici nu te așteptai, dar perna îți poate afecta tenul - ten-1697115432.jpg

Articole de la același autor

Radiațiile solare îți afectează pielea și părul, iar acesta nu mai este un mit. Însă, te-ai gândit vreodată că perna pe care dormi poate fi cea care îți sabotează frumusețea? Vrei să știi cum?

Ei bine, specialiștii atenționează că există un impact semnificativ al pernei asupra sănătății pielii și părului. În timp ce dormim, pielea și părul nostru vin în contact cu perna, care poate conține bacterii, transpirație, uleiuri și praf. Iar când nu este curățată corespunzător, perna poate cauza chiar probleme de sănătate ale pielii și părului, cum ar fi acnee, iritații, dermatită seboreică și pierderea părului. Din acest motiv, perna trebuie curățată și schimbată regulat. De asemenea, fața de pernă acționează precum un burete, care absoarbe tot ce ai pe față și păr. Este vorba despre uleiuri naturale ale pielii sau bacterii, praf ori produse de make-up. Așadar, nu e de mirare că îți apar coșuri și puncte negre, din cauza porilor blocați de toate microorganismele și particulele depuse pe pernă. Pentru a preveni situațiile neplăcute, spală-ți fața de pernă cel puțin o dată pe săptămână. La fel de important, la jumătatea săptămânii, întoarce-o pe partea cealaltă. Nu uita, totodată, ca înainte de culcare să te demachiezi și să-ți cureți apoi tenul cu apă micelară. Este esențial, de asemenea, să îți faci zilnic duș înainte de culcare.

Persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă au adesea probleme cu ridurile din cauza pernei. Asta pentru că, pe timpul nopții, în urma mișcărilor pe care le facem, tenul capătă tot felul de cute și pliuri, care în timp se pot adânci. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și pielea își pierde tot mai mult din elasticitate, aceste riduri au mai multe riscuri să apară și să se adâncească. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3061 secunde